Ķekavā notika Latvijas skolēnu 71. spartakiādes finālsacensības 3×3 basketbolā, kas 2000.-2002. gadā dzimušajiem jauniešiem bija arī atlases sacensības startam Starptautiskās skolu sporta federācijas pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāts nākamgad notiks Serbijā, bet par ceļazīmi uz to cīnījās arī ventspilnieki.

Jauniešu konkurencē cīnījās 11 komandas, bet pēc apakšgrupu cīņām izslēgšanas spēlēs iekļuva astoņas labākās. Spēļu maratonu turpināja arī Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un 4. vidusskolas komandas. Pieveicot Rīgas Teikas vidusskolu (10:9) un Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāziju (15:11), mūsu ģimnāzisti iekļuva finālā un tajā ar 14:13 pārspēja arī Jelgavas ģimnāzistus. Komandās spēlēja Toms Stupele, Rūdis Zernevics, Kristaps Čavars un Kristofers Šepte. Ceturtie uzvarēja pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, bet pusfinālā piekāpās jelgavniekiem. Diemžēl arī cīņā par bronzu komandai neveicās un nācās samierināties ar ceturto vietu.

Vecākajā grupā meitenēm spēlēja vien trīs komandas, tāpēc turnīrs risinājās divos apļos, bet tā noslēgumā Ventspils ģimnāzistes dalīja otro vietu. Sudraba komandas sastāvā bija Dēzija un Dinija Pāvelsones, Tīna Nulle un Una Jirgensone.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: