Ventspils augstas klases atbalsta programmas šorttrekists Roberto Puķītis Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā izcīnīja augsto septīto vietu sezonas pirmā Pasaules kausa posmā 1000 metru distancē.

Puķītis pārliecinoši pārvarēja priekšsacīkšu kārtu un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur ierindojās otrajā vietā, kas ļāva tikt desmit pusfinālistu vidū. Cīņā par vietu A finālā viņš savā skrējienā palika ceturtais no labāko divnieka, kurš pēc tam cīnījās par medaļām, atpaliekot tikai piecas sekundes desmitdaļas. Puķītis ieguva tiesības slidot B finālā, kurā trīs dalībnieku konkurencē palika otrais, kopvērtējumā ieņemot ļoti augsto septīto vietu. Citās distancēs Roberto ieguva 30. vietu 1500 m un 36. vietu 500 m distancēs.

Lieliski panākumi arī citiem Ventspils augstas klases sportistu sagatavošanas centra pilotprojekta šorttrekistiem – Robertam Krūzbergam 13. vieta 1500 m distancē, Robertam Zvejniekam 20. vieta 1000 m distancē un 24. vieta 500 m distancē un Kārlim Krūzbergam 41. vieta 1500 m, 44. vieta 500 m un 63. vieta 1000 m distancēs.

Latvijas stafetes komanda ar Robertu Zvejnieku, Kārli Krūzbergu, Tomasu Bakevicu un Reini Bērziņu sastāvā izcīnīja 13. vietu 5000 metru stafetes sacensībās, pie viena labojot arī valsts rekordu.

Olimpiskajā sezonā šorttrekā risināsies četri Pasaules kausa posmi, no kuriem pēdējais būs novembra vidū Seulā. Šie etapi ir arī kvalifikācija nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Kopumā Pasaules kausā tiks sadalītas 110 ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau ir garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā būs vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs ranga nākamie labākie slidotāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: