Piektdien, 11.augustā, plkst. 17 Galvenā bibliotēka aicina apmeklēt Latvijas Neredzīgo biedrības Cēsu organizācijas iestudētās Ē. Vilsona lugas “Liksim jumtus!” izrādi un vīru vokālā ansambļa koncertprogrammu.

Pasākums notiek Cēsu novada pašvaldības aģentūras “Sociālais dienests” atbalstītā projekta “Ciemos braucu lepoties” ietvaros.

Ventspils bibliotēkai ir izveidojusies sadarbība ar Latvijas Neredzīgo biedrības teritoriālajām organizācijām un kopā tiek īstenoti vairāki projekti. To vidū var minēt projektu “Priekšā lasīšana cilvēkiem ar redzes problēmām” un fotoizstādi „Es rādu Tev to, ko pats neredzu”, kuras darbus bija radījuši neredzīgi cilvēki.

2016.gadā Ventspils Galvenajā bibliotēkā bija skatāma Latvijas Neredzīgo biedrības četru teritoriālo organizāciju – Rīgas, Ventspils, Rēzeknes un Cēsu, sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas pasniedzējiem un studentiem projektā „Radošais izaicinājums” tapušo darbu izstāde. Izstādē bija vājredzīgu un neredzīgu cilvēku rokām veidoti darbi – auduma apdruka, pielietojot stamperu tehniku, filcēti, pērļoti un no polimērmāla veidoti aksesuāri, pinumi, bet īstu pārsteigumu un sajūsmu izraisīja dizaina priekšmeti, izgatavoti no šiborī tehnikā apstrādāta auduma. Vienlaikus ar projekta “Radošais izaicinājums” darbu izstādi bibliotēkā bija apskatāms Vitālija Vinogradova fotostāsts par Latvijas Neredzīgo bibliotēku “Sajūtu māja”.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: