Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde apstiprināja Ventspils novada pašvaldības projektu "Kvalitatīvas pieejamības nodrošināšana un kultūras mantojuma saglabāšana pašvaldības īpašumā Ances muiža".

Projekts tika iesniegts un atbalstīts LEADER aktivitātē biedrības "Ziemeļkurzemes biznesa asociācija" izstrādātās vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas pasākuma "Publiskās infrastruktūras attīstība kvalitatīvai dzīves videi un sabiedrības iniciēto aktivitāšu atbalsts vietējo kopienu izaugsmei" ietvaros.

Projekta ietvaros tiks veikta 18. gs. otrajā pusē celtās Ances muižas ēkas pagrabstāva sienu sanācija, fasādes krāsošana, logu un durvju ārējā apdare, lietusūdeņu un augsnes ūdeņu novadīšana no ēkas pamatiem, izbūvējot drenāžu, ēkas apmales izbūve. Labākas pieejamības nodrošināšanai tiks veikta kāpņu izbūve uz iekštelpām un pagrabstāvu, kā arī celiņa izbūve muižas dienvidu pusē. Tiks uzstādīti bēniņu un pagrabstāva logi, ierīkots sanitārais mezgls ēkas ziemeļrietumu galā sausās tualetes vietā.
Saskaņā ar SIA
JOE izstrādāto būvprojektu tuvākajā laikā pašvaldība organizēs iepirkuma procedūru būvdarbu veikšanai.

Projekta plānotās izmaksas sastāda aptuveni 146 tūkstošus eiro, no kuriem 45 tūkstošus eiro līdzfinansē ELFLA.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    prof.Preobraženskis. 15.08.2017, 19:17:26

    Sanitārais mezgls sausās tualetes vietā-vai tā ir kultūras mantojuma saglabāšana?
    Vai ančiņi arī tik jutīgi pret dažādām smakām kļuvuši kā viens otrs pilsētnieks?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: