Ventspils mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvlaukumā notika paplašināta tehniskā pārbaude, ko veica Būvniecības valsts kontroles birojs.

Kontroles laikā desmit Būvniecības valsts kontroles biroja speciālisti veica pārbaudi ēkas tērauda siju konstrukcijām, pārbaudot tērauda marku jumta sijām, tērauda cietību un nosakot arī metāla ķīmisko sastāvu. Pārbaudīta tika arī tērauda siju konstrukciju ģeometriskie parametri un tajās esošo skrūvju pievilkšanās spēks, betona spiedes spēks un stiegrojuma biežums.

Tā kā šāda konstrukciju testēšana ir ļoti komplicēts process, kontroles laikā tika izmantotas jaunāko un modernāko tehnoloģiju testēšanas un pārbaudes iekārtas, kas speciālistiem ļāva pārliecināties, vai visi būvobjektā esošie materiāli atbilst būvprojektā paredzētajiem materiāliem un vai būvniecības procesā tiek ievēroti visi Latvijas Republikā spēkā esošie būvnormatīvi.

Būvniecības valsts kontroles biroja pārbaude ietvēra ne tikai objekta tehnisko pārbaudi, bet papildus būvlaukuma pārbaudei tika pārbaudīta arī objekta izpilddokumentācija.

Pēc pārbaudes saņemts pozitīvs atzinums. Tas nozīmē, ka Ventspils mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecības procesā netika konstatēts neviens pārkāpums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: