Šonedēļ sporta namā Centrs norisinās starptautisks svarcelšanas seminārs, kurā piedalās 65 treneri un sportisti no deviņām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Itālijas, Dānijas, Īrijas, Islandes un Norvēģijas.

Ik dienas no plkst. 10 līdz 12 un no 16 līdz18 notiek praktiskās nodarbības svarcelšanas tehnikā, raušanā un grūšanā, kā arī papildvingrinājumos, kuras vada treneris Eduards Andruškēvičs kopā ar savu kolēģi no Īrijas Kolinu Bakliju. Savukārt pēcpusdienā Sporta nama Centrs sporta spēļu zālē, kā arī Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas semināru telpā notiek teorētiskās apmācības un seminārs par aktuāliem svarcelšanas sporta jautājumiem, tostarp uztura bagātinātāju lietošanu un dopingu. Seminārā piedalās ventspilnieki treneris Eduards Andruškēvičs, Viktors Ščerbatihs, Ulvis Bērzons, kā arī Rebeka Koha un citi Latvijas sportisti.

Svarcelšanas seminārs, kurā dalībnieki apgūst gan teorētiskās zināšanas, gan arī praktisku pieredzi svarcelšanas zālē Ventspilī norisinās jau otro reizi pēc kārtas un šāda ikgadēja semināra organizēšana plānota arī turpmāk. Līdz ar svarcelšanas sporta attīstību un Olimpiskā centra Ventspils atbalstīto sportistu panākumiem mūsu pilsēta veidojas par Eiropas svarcelšanas centru, kurā uz treniņnomentēm regulāri ierodas dažādu valstu svarcēlāji.

Ventspilī svarcelšanas attīstībai ir piemērota infrastruktūra, ir arī bagātas svarcelšanas tradīcijas un pieredzējuši, panākumiem bagāti treneri. Sporta infrastruktūras attīstības plānā tuvākajā nākotnē ir paredzēta arī Centra svarcelšanas zāles paplašināšana, lai tā varētu vienlaicīgi nodrošināt treniņprocesu desmit sportistiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: