Ventspils 17. starptautiskajā ziedu paklāju festivālā, kas norisinājās Ostas ielas promenādē pilsētas svētku ietvaros, uzvarēja apvienotās komandas floristes no Carnikavas un Salaspils ar ziedu paklāju Saldā bērnība.

Savukārt otro vietu pieaugušo grupā izcīnījusi floristu grupa no Viļņas Lietuvā ar paklāju nosaukumu Bērnības kaleidoskops, bet trešo – apvienotā floristu grupa no Rīgas, Vaiņodes, Kandavas un Liepājas ar paklāju Rotaļu lauks. Skatītāju simpātiju balvu ieguva Krievijas komandas Sapņotāji no Sanktpēterburgas darbs Debesīs raugos ar skaudīgām acīm un dievinu visu, kas dzīvs. Jauniešu grupā par labāko atzīts Vecumnieku junioru veidotais paklājs ar nosaukumu Patieso redzam tikai ar sirdi.

Kopumā festivālā piedalījās 34 floristu komandas no astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Itālijas, Rumānijas un Polijas.

Šogad ziedu paklāju devīze bija Pasaule bērna acīm. Festivāla tēma ļāva floristiem un festivāla dalībniekiem brīvi interpretēt savu skatījumu saistībā ar bērnu sajūtām, bērnu skatījumu uz pasauli, atcerēties savas bērnības skaistākās sajūtas un atainot tās savos darbos.

Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ik gadu piesaista lielu dalībnieku un skatītāju uzmanību. Ziedu paklāju veidošanā piedalās ne tikai Latvijas floristi un ziedu mīļotāji, bet arī dalībnieki no ārvalstīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: