8.augustā no plkst. 11 Dzintaru ielā 90 notiks Ventspils brīvostas uzņēmuma AS Ventbunkers un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) rīkotās vietējā līmeņa civilās aizsardzības mācības.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka uzņēmuma Ventbunkers vienā no naftas produktu noliešanas estakādēm laikā, kad tiek noliets mazuts no 60 vagoncisternām, notiek sūkņa blīvējumu bojājums un naftas produktu noplūde. Bojātais blīvējuma mezgls pārkarst un izraisa noplūstošo naftas produktu aizdegšanos.

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus katastrofas draudu gadījumā, kas noteikti Ventbunkera civilās aizsardzības plānā un ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā, pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām, kā arī pilnveidot VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas un mācībās iesaistīto objektu ugunsdzēsības dienestu personāla praktiskās iemaņas ugunsgrēku dzēšanā naftas produktu noliešanas estakādēs.

Plānotajās mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no AS Ventbunkers, VUGD, SIA Ventamonjaks serviss, SIA “Ventspils nafta” termināls, Ventspils pašvaldības policijas, Ventspils reģionālās vides pārvaldes un Ventspils domes vides uzraudzības nodaļas.

Mācībās operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem un tiks iedarbināta objekta trauksmes sirēna, tāpēc iedzīvotāji aicināti neuztraukties, redzot ielās pārvietojoties operatīvo tehniku. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Šādas civilās aizsardzības mācības valsts nozīmes paaugstinātas bīstamības objektos notiek vienu reizi trīs gados.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: