Ventspils pilsētas pašvaldības finansētajās un līdzfinansētajās bērnu un jauniešu vasaras nodarbinātības programmās šajā vasarā ir strādājis 261 skolēns, savukārt augustā darbu ir uzsākuši vēl 132.

Strādājot vasarā, bērni un jaunieši iegūst darba pamatprasmes un iemaņas, kā arī uzlabo savu finansiālo stāvokli. Darba devēji apliecina, ka līdz šim vairums jauniešu strādājuši ļoti godprātīgi un atbildīgi veikuši uzticētos darba pienākumus.

Vasarā skolēni veic dažādus darbus, piemēram, liela daļa veic teritoriju uzkopšanu, piedalās labiekārtošanas darbos, savukārt tirdzniecības uzņēmumos tiek kārtota prece un papildināti plaukti.

Bērnam vai jaunietim programmas ietvaros darbs tiek nodrošināts vienu mēnesi, tādējādi dodot iespēju strādāt un nopelnīt pēc iespējas lielākam bērnu skaitam.

Šogad augustā no 132 bērniem un jauniešiem, kuri uzsākuši darbu vasaras brīvlaikā, 22 ir vecumā no 13 līdz 14 gadiem, savukārt 110 – jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem.

Līdzfinansējot 261 skolnieku darba vietas jūnija un jūlija mēnesī, no pašvaldības budžeta izlietoti līdzekļi gandrīz 69 tūkstošu eiro apmērā.

Kopumā šajā vasarā plānots finansēt 393 darba vietas pie 25 dažādiem darba devējiem. Šim mērķim pašvaldība šogad novirzījusi līdzekļus 116 918 eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: