Ventspils noteikti ir viens no iecienītākajiem ārvalstu tūristu galamērķiem Latvijā. Apciemojot pilsētu, nereti tūristi apmeklē arī Ventspils bibliotēku, kur izmanto bezvadu internetu, lasa grāmatas un žurnālus svešvalodās, kā arī iegūst informāciju par pilsētas apskates un izklaides objektiem.

Ventspils bibliotēkā pilsētas viesiem pieejami dažādi bukleti, kas iepazīstina ar pilsētas apskates un izklaides objektiem – tūrisma karte un avīze, pastaigu un velomaršrutu karte u.c. noderīgi materiāli dažādās valodās.

Ārvalstu tūristi novērtē iespēju bibliotēkā lasīt žurnālus angļu un vācu valodā, protams, cieņā ir arī grāmatas svešvalodās, kurās ir informācija par mūsu pilsētu, piemēram, tās vēsturi un apskates objektiem. Tāpat viņi vēlas uzzināt informāciju par pašu bibliotēku, un ir ļoti pārsteigti, ka bibliotēkā notiek koncerti, kurus, intereses vadīti, arī apmeklē.

Galvenajā bibliotēkā darbojas arī Europe Direct informācijas centrs, kurā tūristi vēršas, lai iegūtu informāciju par Eiropu un īstenotajiem Eiropas projektiem Ventspilī.

Arī Bērnu bibliotēkā vasarā ciemojas bērni no citām valstīm, kas uz Ventspili atbraukuši, lai apciemotu savas vecmāmiņas un vectētiņus, kā arī citus radus. Šie bērni lasa grāmatas angļu un krievu valodā, apmeklē radošās darbnīcas un skatās multfilmas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: