Latvijā atzīmē Bibliotēku nedēļu, kuras vadmotīvs šogad ir “Bibliotēkas un sabiedrība: vienotas kopīgiem mērķiem”.

Šonedēļ Ventspils bibliotēka īpaši aicina iedzīvotājus apmeklēt kādu no bibliotēkas struktūrvienībām, lai sajustu bibliotēkas gaisotni un pamanītu, ka bibliotēka ir mājīga publiska telpa, uz kuru var ne vien atnākt apmainīt grāmatas, palasīt avīzi un žurnālu, “pasēdēt internetā”, bet arī pavadīt brīvo laiku, tikties ar draugiem, noklausīties lekciju vai iegūt jaunas zināšanas seminārā, paklausīties koncertu, apskatīt izstādi.

20.aprīlī Akmeņu ielas “Gaismas pilī”- Galvenajā un Bērnu bibliotēkā- jau sesto gadu norisināsies pasākums Vakara stunda, kad bibliotēka savus apmeklētājus uzņems līdz pat plkst. 20.00.

Jau no 17.00 aicinām iepazīties ar Galvenajā bibliotēkā saņemtajām jaunajām grāmatām, kā arī ieklausīties dzejnieka un tulkotāja Andra Akmentiņa komentārā par Latvijas Literatūras gada balvai (LALIGABA) 2017 nominētajām grāmatām.

No 18.00 līdz 20.00 zinātkārākie un atraktīvākie apmeklētāji varēs darboties SIA “Aspired” tehniski radošajās darbnīcas, bet pasākumu zālē, kā ik katrā otrajā mēneša ceturtdienā, pulcēsies tautasdziesmu dziedātāji, lai kopā dziedot gūtu gan prieku, gan spēku.

Plkst. 18.30 pateiksimies saviem lasītājiem par sadarbību un sveiksim tos, kas 2016.gadā izlasījuši visvairāk grāmatu un aktīvi apmeklējuši bibliotēkas pasākumus.

Vakarstundas noslēgumā no 19.00 visi kopā noklausīsimies koncertu “Ķiršu lietus pavasarī”, kurā muzicēs Amanda Maržecka ar grupu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: