Ventspils bibliotēkā projekta Erasmus+ Adult Education ietvaros pieredzes apmaiņā, lai iepazītu Ventspils bibliotēkas pieredzi darbā ar senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ieradās trīs pārstāves no Kauņas reģiona publiskās bibliotēkas.

Vizītes gaitā viesi tikās ar Ventspils bibliotēkas vadību - direktori Astru Pumpuru un direktores vietnieci Olitu Šteinmani, iepazinās ar Galveno bibliotēku un piedalījās Mācību centra aktivitātēs, vērojot centra vadītājas Arnitas Vaitkus vadītās stundas senioriem, kā arī dalījās pieredzē, kā līdzīgs darbs tiek veikts Kauņā.

Kauņas bibliotekāres apmeklēja arī Ventspils bibliotēkas struktūrvienības. Gāliņciema bibliotēkā lietuviešu kolēģi iepazinās ar bibliotēku un tās aktivitātēm, kopā ar bibliotēkas vadītāju Ivetu Skapsti viesojās Ventspils Sociālās aprūpes namā “Selga”, jo šajā iestādē ir daudz grāmatu lasītāji, kuri grāmatas saņem tieši no Gāliņciema bibliotēkas.

Ventspils Augstskolas bibliotēkā viesus ar bibliotēkas darbu iepazīstināja bibliotēkas vadītāja Solvita Štekerhofa. Turpinot iepazīšanos ar Ventspils bibliotēkām, Kauņas bibliotekāres apmeklēja ārējās apkalpošanas punktu - Medicīnas bibliotēku, kas atrodas SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”. Šeit bibliotekāre Liene Buņķe pastāstīja par sava darba specifiku, par pacientu apkalpošanu palātās. Savukārt viesojoties Pārventas bibliotēkā, ar tās darbu, pasākumiem, stāstu par ēkas tapšanu un daudz ko citu, viesus iepazīstināja bibliotēkas vadītāja Igeta Gredzena.

Vizītes gaitā Kauņas viesi piedalījās priekšā lasīšanas pasākumā cilvēkiem ar redzes problēmām. Šo darbu Galvenajā bibliotēkā veic Ventspils Augstskolas studenti vai bibliotēkas darbinieki. Lai rastos priekšstats par to, kā notiek bibliotēkas lasītāju apkalpošana mājās, Kauņas bibliotekāri kopā ar Sanitu Grecku, Galvenās bibliotēkas bibliotekāri, devās pie klientes, kurai grāmatas, tāpat kā daudziem citiem ļaudīm, kas veselības stāvokļa dēļ nevar paši ierasties bibliotēkā, tiek piegādātas mājās.

Kauņas bibliotekāri Ventspils kolēģus iepazīstināja arī ar prezentāciju par savu bibliotēku, darbu ar senioriem un īstenotajiem projektiem.

Vizītes noslēgumā Lietuvas bibliotekāres atzinās, ka ir gandarītas par iespēju viesoties tik skaistā pilsētā, piebilstot, ka visbrīnišķīgākās vietas Ventspilī esot tieši bibliotēkas, kurās strādā atsaucīgi cilvēki, kas mīl savu darbu un dara to ar lielu entuziasmu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: