No 27. aprīļa līdz 29. aprīlim Ventspilī norisināsies biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) organizētās Jauno uzņēmēju dienas 2017, kas ir ikgadējs valsts mēroga Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) fināls.

Tajā tiks vērtēti un apbalvoti labākie SMU pamatskolu un vidusskolu grupās, kā arī noskaidrots, kurš SMU pārstāvēs Latviju Eiropas finālā Briselē šī gada jūlijā.

Šajā mācību gadā SMU programmas ietvaros dibināti 992 mācību uzņēmumi. Finālā no tiem piedalīsies 11 uzņēmumi pamatskolu grupā un 20 vidusskolu grupā. Ventspils izglītības iestādēs dibināti vairāk nekā 40 uzņēmumi, turklāt divi no tiem tiks pārstāvēti finālā: Valsts 1. ģimnāzijas mācību uzņēmums “DAIMO”, kas ražo kafijas un kulinārijas trafaretus, un Jaunrades nama uzņēmums “Cimdiņdarbnīca”, kas izgatavo lupatu lentīšu grīdceliņus un citus rokdarbus.

Vidusskolu grupas SMU būs jāsacenšas četrās kārtās:

  • SMU gada pārskata novērtēšana;

  • 4 minūšu prezentācija latviešu valodā žūrijas komisijai un skatītājiem;

  • SMU prezentēšana pie izstādes stenda;

  • individuālas SMU paneļintervijas ar žūrijas komisiju.

Pamatskolu skolēniem – par savu uzņēmumu un produktu žūrijas komisiju būs jāpārliecina trīs sacensību kārtās, proti, intervijās ar žūrijas komisiju pie sava SMU izstādes stenda, prezentācija žūrijas komisijai un gada pārskata izvērtēšanā.

Pieredzes iegūšanai, 27. aprīlī skolēni un skolotāji varēs klausīties SMU prezentācijas Ventspils Jaunrades namā no plkst. 16.30, bet 28. aprīlī apskatīt finālistu stendus PIKC Ventspils tehnikumā no plkst. 12.00 līdz plkst. 14.30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: