Grupa "The Sound Poets" klausītājiem nodod jaunu dziesmu "Joprojām", tādējādi piesakot tāda paša nosaukuma akustisko koncertu sēriju, kas pavasarī apceļos visu Latviju.
 

Jaunākais singls "Joprojām", iezīmē tieši šīs koncertu turnejas noskaņu – 11 Latvijas pilsētās grupa sniegs akustiskus koncertus brīvā, intīmā un sirsnīgā gaisotnē.

Jānis Aišpurs, grupas solists: pavisam tuvu klausītājam izstāstīsim savu muzikālo stāstu

Kā nolēmāt veidot akustisko koncerttūri?

– Ideja radās jau diezgan pasen, pirms četriem gadiem. Mums toreiz bija divi salīdzinoši nelieli koncertiņi Ventspilī un Cēsīs. Sapratām, ka mums ļoti patīk, bet toreiz nebija ne tādu apstākļu, ne iespēju doties plašākā tūrē. Tā šī ideja mūsos dzīvoja, līdz pagājušās vasaras beigās, kad bijām nospēlējuši Siguldas lielos koncertus ar albuma Pulsē zīmi, domājām, ko tālāk darīsim. Skaidrs, ka veidosim jaunu materiālu, lai varētu izdot jaunu albumu, kad tas būs gatavs, bet gribējās arī pakoncertēt pa vidu, jo tie daži koncerti gadā tomēr ir drusciņ par maz. Tāda maza uguntiņa mums aizmugurē kuras – atceraties, jums bija ideja par akustisko tūri? Un viss saslēdzās! Ir divi albumi, ir cilvēku iemīļotas dziesmas. Bija izaicinājums pāraranžēt dziesmas akustiskākam formātam, un Latviju ar koncertiem apceļosim pirmo reizi, līdz ar to tas ir īpašs process, piedzīvojums un ceļš, jo mums nekad nav bijis savas tūres. Apbraukāsim dažādus Latvijas novadus, būsim ciemos dažādās Latvijas pilsētās.

Kādas jums pašiem ir sajūtas, veidojot akustiska izpildījuma koncertus?

– No tehniskā viedokļa citādi, protams, ir tas, ka mēs nevis vienkārši spēlējam dziesmas tādas, kādas tās ir albumā, bet ka īpaši šim akustiskajam formātam esam izdomājuši jaunas aranžijas, un dažās dziesmās sagatavots diezgan liels pārsteigums. Savukārt no emocionālā viedokļa īpašais ir tas, ka šāds formāts ļauj būt pavisam tuvu klausītājam. Nav nekādas barjeras, nav lielas skatuves, superspožu prožektoru un lielu skandu, bet salīdzinoši pieklusinātā un mierīgā atmosfērā pavisam tuvu klausītājam varam izstāstīt savu muzikālo stāstu. Iepriekš daži līdzīgi koncerti ir bijuši mūsu piecu gadu pastāvēšanā, kad ir izdevies būt pavisam tuvu klausītājam, ļoti personīgā, pat intīmā gaisotnē.

Tātad koncertā izskanēs jūsu līdzšinējais repertuārs akustiskajā versijā?

– Jā, gan no albuma Tavs stāsts, gan no Pulsē. Vienīgā jaunā dziesma, kas koncertos nav izskanējusi, ir Joprojām, tas šai dziesmai būs koncerta pirmatskaņojums.

Koncerts notiks Teātra namā ''Jūras vārti'' 22. aprīlī, plkst. 19.00

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: