2017.gada pavasarī dziedātāja Marija Naumova dodas koncerttūrē „Uz ilūziju tilta”. Viena no pieturvietām būs Ventspils, Teātra nams ''Jūras vārti'', kur dziedātāja uzstāsies 3.aprīlī, plkst. 19.00.

Tās programmā iekļautas oriģinālkompozīcijas no jaunā dziesmu albuma, kurā skan desmit dziesmas ar latviešu dzejnieku Jāņa Petera un Kārļa Vērdiņa vārdiem, kurām mūziku sarakstījis franču ģitārspēles virtuozs un viens no labākajiem „manuš” (manouch) stila ģitāristiem pasaulē Sebastjens Žinjo (Sebastien Giniaux).

Marija Naumova, dziedātāja: šajā projektā apvienojas abas manas mājas

Kā radās ideja par jaunu albumu?

– Jau sen loloju ideju par jaunu albumu, un bija arī daži mēģinājumi, bet laikam visam bija jānotiek noteiktā laikā un tieši ar šo lielisko radošo komandu. Ideja apvienot latviešu mūziku ar franču kultūru man bija jau sen, jo pirmais albums franču valodā ar latviešu komponistu mūziku iznāca 2001. gadā un tas bija ļoti veiksmīgs projekts. Iepazīšanās ar franču ģitārspēles virtuozu Sebastjenu Žinjo (Sebastien Giniaux) un ilgstoša sadarbība ar viņu lika aizdomāties par albumu ar viņa komponēto mūziku, bet sadarbība ar dzejnieku Jāni Peteru bija ļoti dabiska, jo es meklēju filozofiju. Viņš ir tik dziļš, domājošs, poētisks, un katrs viņa vārds ir kā dārgakmens. Man vienmēr ir gods un prieks sadarboties ar viņu.

Albumā Uz ilūziju tilta visas desmit dziesmas ir latviešu valodā un tām ir latviešu dzejnieku dzejas vārdi.

– Man šķiet, ka šis salikums manā gadījumā ir dabisks jo es deviņus gadus dzīvoju starp Franciju un Latviju un šajā projektā apvienojas abas manas mājas.

Kā vērtējat latviešu dzejas un franču mūzikas saskaņu?
– Man patīk šis salikums. Patīk tāpēc, ka tas Latvijai ir kaut kas jauns un, manuprāt, interesants. Petera kungam nebija viegls uzdevums, jo bija jāraksta franču mūzikai un tas nav viegli, arī viņam.
Vai koncertā uzstāsies arī franču mūziķi?

– Koncertā būs jaukta komanda, kopā ar maniem mīļajiem mūziķiem uzstāsies arī mani jaunie franču draugi – Sebastjens Žinjo, Samī Dusso (Samy Daussat), Matiass Levi (Mathias Levy) un Merila Abas (Maryll Abbas). Viņi ir patiešām fenomenāli!

Kāds ir albuma un koncertprogrammas vēstījums, ko vēlaties ar to cilvēkiem pateikt?

– Man vienmēr gribas, lai cilvēki, aizejot no koncerta, jūtas laimīgi, lai viņiem ir, par ko aizdomāties, padomāt, pārdomāt, un lai viņiem ir, ar ko padalīties. Ja koncerta laikā dažiem sanāk pavērt sirdi vaļā, tad arī es esmu laimīga!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: