22. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros 11.aprīlī, plkst. 19.00 Ventspilī Teātra namā ''Jūras vārti'' viesosies Džordāno Čikāgas dejas kompānija (Giordano Dance Chicago, GDC).

Lita Beiris, festivāla direktore: ir svarīgi atstāt emocionālu pārdzīvojumu skatītājos

Ventspilī festivāla ietvaros uzstāsies Džordāno Čikāgas džeza dejas kompānija (Giordano Dance Chicago). Pastāstiet nedaudz vairāk!

– Pie mums šāda veida deju stili vēl nav attīstījušies un popularizējušies, tādēļ man ir prieks parādīt šo unikālo džeza dejas kompāniju. Es viņus jau reiz uzaicināju, kompānija bija Latvijā pirms desmit gadiem. Viņi ir auguši, pilnveidojušies, dažādojušies, viņu stils ietver arvien vairāk jaunrades un filozofisku tēmu. Un viņi aizvien turpina savu pilnveidošanos, iekļaujot dažādas novitātes, arī horeogrāfiskā valoda kļūst arvien interesantāka, saistošāka un daudzveidīgāka. Kompānijai ir 54 gadi, tā ir kompānija ar lieliem mākslinieciskiem sasniegumiem. Viņi ir apceļojuši visu pasauli ar savām izrādēm. Tā ir pirmā kompānija, kas 1974. gadā sniedza priekšnesumus bijušajā Padomju Savienībā, turklāt ar lieliem panākumiem, un tas ir ļoti liels retums. Zināms, ka šajos gados Padomju Savienībā mākslas žanri ne tuvu nebija tik attīstīti, kā tas bija Amerikā, tādēļ viņi savā ziņā bija pirmatklājēji.

Ko skatītāji Ventspilī no šīs kompānijas var sagaidīt?

– Viņu dejas tehnika ir brīnišķīga, dejotāji sniedz emocionālu baudījumu, tu redzi, ka nekādas tehniskas grūtības viņiem neeksistē. Dejotāji ir uztrenēti līdz galējai robežai. Priekšnesumi ir daudzveidīgi, emocionāli un sniedz skatītājam prieku, aizejot no izrādes, tie paliek vēl uz ilgu laiku viņu domās. Ir svarīgi atstāt emocionālu pārdzīvojumu skatītājos.

Tad gaidīsim festivālu Ventspilī!

– Ventspils Jūras vārtos ir brīnišķīga skatuve, arī pati esmu dejojusi uz šīs skatuves Latvijas Nacionālā baleta izrādēs. Jums ir ļoti profesionāla koncertzāle, kas izpilda dažādu mākslinieku, tostarp Amerikas dejotāju, prasības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: