Trīs vārtu guvumi, divi pārliktņi, neskaitāmi momenti, piešķirts 11 metru soda sitiens un strīdīgi nepiešķirti, daudz cīņas un traumas – šādi norisinājās šīs sezonas pirmā FK Ventspils un FK Jelgava tikšanās, kas gan noslēdzās ar ventspilnieku zaudējumu.

Mačs Katoļu ielas laukumā sākās ar jelgavnieku noorganizētu momentu jau pirmajās sekundēs, bet astotajā viņi atklāja rezultātu. Ventspilnieki ļāva Gļebam Kļuškinam netraucēti uzsist pa vārtiem, Maksims Uvarenko bumbu atvairīja, taču pēc tās jau steidza lietuvietis Ēvalds Razulis, kurš cīņā ar vārtsargu tika nogāzts. Pendeli realizēja Kļuškins – 0:1. Ventspils it kā pamazām sāka virzīties sāncenšu vārtu virzienā, bet 16 minūtē saņēma vēl vienu triecienu. Pēc tāla Alana Siņeļņikova izpildītā soda sitiena bumba atlēca pie Mārča Oša, kurš no metriem astoņiem sita nekļūdīgi.

Ventspils atspēlēt vienus vārtus varēja 29. minūtē, kad pēc Eduarda Tīdenberga piespēles bumbai labi kāju pielika Ģirts Karlsons – Kaspars Ikstens vairs nebija glābējs, taču bumba atsitās pret pārliktni. Trīs minūtes vēlāk bumba tomēr nonāca Ikstena vārtos, kad pēc Niko Boranijaševiča sitiena ar galvu precīzi sita Ritvars Rugins. Starp šīm epizodēm bija arī Karlsona nogāšana soda laukumā, kuru galvenais tiesnesis Mareks Ķere ignorēja, ko varētu darīt arī visi pārējie, ja vien ne notikumi otrajā puslaikā.

Tā sākumā izcelties varēja jelgavnieks Maksims Rafaļskis, taču bumbu gandrīz neticamā veidā ķēra Uvarenko, bet tūlīt ar savu momentu atbildēja ventspilnieki, taču Karlsons ideālā situācijā netrāpīja pa bumbu. Jelgava šajā puslaika divas reizes ļoti bīstami uzbruka pēc standartsituācijām, taču pirmajā gadījumā glāba Uvarenko, bet otrajā bumba lidoja vārtiem garām.

Ventspils spieda, un kādā ieilgušā uzbrukumā spēcīgi pa vārtiem šāva Karlsons, bet jau nākamajā mirklī ventspilnieki cēla gaisā rokas, signalizējot par to, ka jāpiešķir 11 metru soda sitiens. Bumba ceļā uz vārtiem neapšaubāmi trāpīja pa viesu kapteiņa Ginta Freimaņa roku, bet Ķeres svilpe klusēja. Tāpat kā dažas minūtes vēlāk, kad bumba skāra Ante Bakmaza roku un nonāca pie Ikstena... Un tomēr mačam bija jānoslēdzas neizšķirti, taču tā izskaņā pēc Simona Pauļus sitiena bumba atkal trāpīja pa pārliktni – 1:2.

Pols Ašvorts, FK Ventspils galvenais treneris: “Mēs zaudējām spēli pirmajās 16 minūtēs, kurās viņi guva divus vārtus. Esmu ļoti nikns uz komandu par šo sākumu un nespēju koncentrēties pirmajā minūtēm. Tas, ko es redzēju, mēs nespējām koncentrēties un ļāvām Jelgavai darīt visu, ko viņi vēlējās. Tā bija interesanta spēle līdzjutējiem, lieliska spēlē televīzijai, bet ne lieliska spēle man. Mēs spēlējām lieliski otrajā puslaikā, izveidojām tik daudz momentu, ka varējām arī uzvarēt, taču, ja tu esi zaudētājos ar diviem vārtiem, salauzt tādu komandu, kā Jelgavu, ir grūti. Vai bija jāpiešķir kāds 11 metru soda sitiens? Godīgi sakot, no rezervistu soliņa šie momenti nebija labi saskatāmi. Spēlētāji saka, ka bija trīs momenti, kad varēja piešķirt 11 metru soda sitienus, un ja tā bija, tad vismaz vienu tiesnesim vajadzēja piešķirt, sevišķi, ja tāds tika iedots uz otriem vārtiem. Lai būtu pavisam godīgs, man vispirms jānoskatās video. Tad varēšu pateikt, vai tur bija kļūda, vai nē. Ja skatāmies, cik sitienu bija mums, cik sitienu bija viņiem, droši vien taisnīgākais rezultāts būtu neizšķirts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: