Ventspils teātra aktieri sagādājuši bērniem svētku pārsteigumu – Ziemassvētku uzvedumu Dāvana draugam.

Ventspils Kultūras centrs tradici­onāli rīko pasākumus pašiem mazākajiem ventspilniekiem, aicinot bērnus noskatīties īpaši Ziemassvētkiem veltītu lugu Ventspils teātra aktieru sniegumā un sagaidīt Ziemassvētku vecīti, ar kuru pēc tam laisties jautrās rotaļās. Šoreiz režisore Vija Draviņa un aktieri Indra Vītiņa, Ineta Kalniņa, Simona Grieze, Uldis Grieze, Andris Lasmanis un Raimonds Feldmanis bērnus gaidīs izrādē Dāvana draugam. Tajā darbosies Kaķis, Suns, Pele, Prusaks un Rūķu meitene. Uzveduma varoņi svinēs svētkus un cits citam gādās dāvanas. Aktieri izspēlēs dažādas situācijas, kurās atklāsies svētku gaidīšanas satraukums un dāvināšanas prieks. Tēlos iejusties aktieriem palīdzēs Inetas Jaunpetrovičas veidotie kostīmi. Režisore izvēlējusies bērnu izrādēm netipisku muzikālo noformējumu – skanēs Bēthovena, Šopēna un citu klasiskās mūzikas dižgaru radītie skaņdarbi, kas izrādē ienesīs īpašu svinīgumu. Pasākuma otrajā daļā, kā ik gadu, bērnus priecēs Ziemassvētku vecītis ar rotaļām un dejām. Noslēgumā vecītis aicinās bērnus pie eglītes norunāt savu iemācīto Ziemassvētku dzejoli un apbalvos ar saldu dāvanu (par to gan iepriekš jāsazinās ar Kultūras centra producentiem).

Pavisam šā gada nogalē izrāde Kultūras centrā tiks spēlēta 9 reizes, un pirmais uzvedums plānots jau šajā svētdienā. Iestādes un uzņēmumi, kuri uzvedumu dāvina savu darbinieku bērniem, pieteikušies jau laikus. Pavisam šogad tie ir 14 pašvaldības, valsts un privātie uzņēmumi. Taču šodien pēdējo dienu vēl var pagūt pieteikties individuālie pasākuma apmeklētāji, kas uz izrādi tiks aicināti 26. decembrī plkst. 15. Savukārt 1. janvārī uzvedumu bez maksas varēs noskatīties pasākumos Bērnu pilsētiņā (plkst. 12) un bērnu parkā Fantāzija (plkst. 15).

Ne visās pilsētās bērniem tiek tik īpaša dāvana – vietējo aktieru sarūpēta izrāde. Lai to sagatavotu, režisore un aktieri ieguldījuši lielas pūles. Darbs pie izrādes ilgst jau pāris mēnešu, bet intensīvs mēģinājumu process – pēdējās trīs nedēļas.

Lai bērnus un viņu vecākus, kā arī citus pasākumu apmeklētājus Kultūras centrā sagaidītu īsta svētku atmosfēra, jau šīs nedēļas sākumā iestādes darbinieki uz brīdi atlika malā savus ikdienas pienākumus un steidza rotāt Kultūras centra telpas un svētku egles gan lielajā, gan mazajā zālē. Tradicionāli to ar prieku dara paši darbinieki pēc Kultūras centra mākslinieka Vitālija Vinogradova izstrādātas koncepcijas. Šogad rotājumos dominē sarkanā krāsa, tādējādi sveicinot tuvojošos Gaiļa gadu.

Bērni svētku atmosfēru aicināti izbaudīt vēl divos Kultūras centra organizētos pasākumos – šajā svētdienā plkst. 12 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 bērnu parkā Fantāzija viesosies Čučumuižas rūķi, ar kuriem kopā mazie varēs nosvinēt Ziemassvētkus Čučumuižā. Savukārt pēc nedēļas – 25. decembrī – šajās pašās norises vietās un laikos bērnus iepriecinās pasākumu vadītājs Ēriks Balodis, aicinot izkustēties jautrās rotaļās un izdejoties Ziemassvētku diskotēkā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Novadnieks 16.12.2016, 05:23:45

    Ko nespēj izdarīt vadošie un valdošie(iepriecināt bērnus svētkos),tas jādara grauzējiem un kukaiņiem.

  • -2
    Latvija pāri visām! 18.12.2016, 21:38:12

    Ko tad tu gribi ka vadošie un valdošie politiķi izklaidētu bērnus ar garlaicīgam runām par sasniegumiem komunālā saimniecībā un gaišo rītdienu?)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: