Kopš Saeima lēma piešķirt vēl papildus nepieciešamos līdzekļus valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas celtniecībai, sociālajos tīklos un portālu komentāros plosās negāciju vētras.

Skaidrs, ka trakos komentētājus mudina dažādi, ne vienmēr racionāli motīvi. Prātīgāk būtu to visu ignorēt, bet tomēr…

Jā, jaunā ēka būs ļoti dārga. Jā, nauda ir vajadzīga arī citām lietām. Jā, Ventspilī jau tā visa kā laba ir daudz. Vai tiešām skauž? Jācer gan ka nē, jācer, ka tās ir racionālu apsvērumu mudinātas pārdomas.

Mēs priecājamies par to, ka mūsu draugi Cēsu un Liepājas Mūzikas vidusskolā ir ieguvuši jaunas mācību telpas un koncertzāles. Uz jaunām ēkām ir pēdējos gados ir pārcēlušās arī Saldus un Talsu Mūzikas skolas. Savukārt Ventspils Mūzikas vidusskola 88 gadu pastāvēšanas laikā ir bijusi spiesta iztikt bez savas koncertzāles, un kopš 2014. gada – vispār bez savām telpām.

Bet te nav runa par kādu parastu māju, angāru vai hipermārketu. Mēs diskutējam par celtni, kas ir sabiedrības vīzija par nākotni kādā dzīvos mūsu bērni – par cilvēku dzīves kvalitāti Latvijā. Mūzikas izglītība Latvijā ir unikāla pasaules mērogā, tam pierādījums ir mūsu mākslinieku sensacionālie panākumi uz pasaules skatuvēm. Tādu Latvijai nav ne politikā ne biznesā ne arī kādās citās jomās. Ventspils Mūzikas vidusskola, neskatoties uz neatrisināto telpu jautājumu (mācību process notiek dažādās adresēs), dod savu ieguldījumu kopējā mūzikas kultūras masā, kas Latvijā ir milzīga. Un dārga, ļoti.

Kāpēc to mūziku vajag? Kāpēc vajag latviešu valodu? Kāpēc vajag Dziesmusvētkus? Kāpēc vajag latvisko identitāti? Tas taču mums maksā tik daudz pūļu un naudas!

Ir zemes, kur sabiedrība nav tik dāsna pret savu kultūru un izglītību. Tur ļaudīm jāapmierinās ar lielveikalu apmeklējumiem un TV šovprogrammu baudīšanu. Tur bērniem nav iespējas attīstīt talantus, kā tas ir pie mums, Latvijā. Tur par mūzikas izglītību maksā vecāki no savas kabatas. Tur profesionālo mākslu, tostarp mūziku, var baudīt tikai elites, turklāt tikai lielpilsētās. Province ir un paliek tikai province.

Vai mēs tā gribam? Protams, ka nē! Tāpēc celsim jauno Ventspils Mūzikas vidusskolas jauno ēku ar lielisku akustisko koncertzāli, skanīgām ērģelēm, publisku mūzikas bibliotēku, Ziemeļkurzemes mūzikas skolu metodisko centru, tiešsaistes apmācībām, koncertiem, talantiem un labāku dzīvi mums viesiem!

Un nav mūsu zemē viss slikti – mūsu politiķi prot pieņemt arī pareizus un gudrus lēmumus. Mēs augsti vērtējam to, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs Imants Parādnieks no VL-TB/LNNK frakcijas un Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis bija skolas celtniecībai nepieciešamā papildfinansējuma piešķiršanas rosinātāji, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze šo lielisko ideju aizstāvēja un, valsts budžetu pieņemot, pārliecināja savus kolēģus. Tas vieš cerību, ka mūsu skolas un Ventspils bērnu labā nākotne rūp cilvēkiem visā Latvija, ne tikai Ventspils domei un Aivaram Lembergam personiski. Galu galā esam valsts skola, nevis pašvaldības izglītības iestāde.

Lasi vēl

Komentāri (31)

  • -7
    norge 12.12.2016, 16:06:42

    kurs no ventspils muzikas skolas ir pasaules meroga makslinieks , ludzu uzvardus

  • -5
    es 12.12.2016, 20:53:00

    Mūzikas skola ir bērniem, nevis ''pasaules mēroga māksliniekiem''.

  • -1
    Zobu Feja 15.12.2016, 10:14:23

    Protams aiz bērnu nosaukumiem un slimnīcām slimiem cilvēkiem kretīni prot izzagt vis labāk.

  • -5
    Aldars Šagžijevs 12.12.2016, 16:19:11

    Lūdzu, te būs: http://vmv.ventspils.lv/studentu-stasti/

  • -5
    norge 12.12.2016, 16:49:19

    to Aldars Šagžijevs , un tas ir viss ? tad jau iznak ka Liepaja jacel otra Laskana jo no veju pilsetas nak tik daudz muzikas ka riga pat nobal

  • -1
    Zobu Feja 15.12.2016, 10:15:39

    Ko tad var gribēt izmirstošā ciemātā?

    Tak labi redzams, ka te ir tā izzagts, ka cilvēki šajā plastmasas mākslīgajā pilsētā nemaz ne dzīvot negrib, un vecākiem būs jānomirst vientulībā.

  • -7
    karlito 12.12.2016, 17:14:29

    Interesanti,Grigaļa k-gs šo rakstu ''uzcepa'' pēc savas iniciatīvas,vai arī pēc rājiena dabūšanas no galvenā!

  • -5
    Aldars Šagžijevs 12.12.2016, 17:22:56

    "Laskanu" Liepāja vairs nevajag, tur jau ir "Lielais dzintars", par kuru arī mēs priecajamies, jo regulāri apmeklējam. Mums nevajag spriest izslēdzošās kategorijās - reģionu koncertzāles un mūzikas vidusskolas ir mūsu kopīgā, nacionālā bagātība, par to jāpriecājas, tā jālolo. Skepse un kritiska nostāja ikvienā jautājumā nepalīdz. Būs jaunā skola, varēsi sūtīt bērnus mācīties mūziku, apmeklēsi koncertus un pasākumus - tad arī pats to visu novērtēsi. Tiekamies!

  • -5
    Latvija pāri visām! 12.12.2016, 17:42:33

    Labi jau, celtnieki nopelnīs un otkati pasūtītājam..

  • -1
    Frīdis 14.12.2016, 16:51:42

    Tev diemžēl taisnība , savādāk šajā valstī jau nemaz nenotiek !

  • -6
    Zobu Feja 12.12.2016, 19:46:56

    Deputātu kvotās gādādama par Ventspili, ZZS nodemonstrēja, cik melīga ir vēlētājiem paustā ideoloģija

    Nav izšķirošas nozīmes tam, cik miljonu sadalīts deputātu kvotās. Izšķiroša nozīme ir tam, kas šos miljonus dabūja, ko deputāti steidza apdāvināt visdāsnāk, uzskata publicists Vilis Seleckis.

    «Kas tad dabūjis vislielākās summas? Ventspils! Tai atvēlēti vairāk nekā četri miljoni no 20 kvotās sadalītajiem miljoniem. Visiem pārējiem reģioniem, pilsētām, pagastiem nesalīdzināmi mazāk, lai gan daudzviet citur gan mūzikas skolas, gan sporta bāzes būtu daudz vairāk vajadzīgas nekā pilsētā, kas lielās ar savu spožumu un krāšņumu.

    Ir taču labi zināms, ka ostas pilsētas ekonomiskais potenciāls nesalīdzināmi augstāks nekā jebkurai citai pilsētai un ka tā savas problēmas izglītībā, sportā, kultūrā varētu atrisināt pašu spēkiem daudz labāk nekā citu novadu pašvaldības. Un tomēr valdošo partiju deputāti, tikuši pie brīvas naudas dalīšanas, lielā vienprātībā Ventspilij atvēlēja visvairāk,» turpina publicists.

    «Nebūtu daudz jābrīnās par to, ka Ventspili gribējuši apdāvināt «zaļie zemnieki». Šajā apvienībā ir deputāti, arī ministri, kas pārstāv Ventspili, un gluži dabiski, ka viņi gādā par savu pilsētu. Turklāt «zemsavieši» nekad nav slēpuši, kur mīt viņu Saimnieks, premjera kandidāts. Tāpēc viņu vēlme dot naudu Ventspilij varētu šķist pilnīgi loģiska rīcība, ja vien partijas nosaukumā un tās vadoņu retorikā nebūtu ietverta ideja, ka viņi ir zemnieku, laucinieku partija. Pirmām kārtām gādādami par Ventspili un vēl dažām nebūt ne trūcīgām pilsētām, «zemsavieši» vēlreiz lieliski nodemonstrēja, cik melīga ir vēlētājiem paustā ideoloģija. Droši atklāja, ka viņiem patiesībā ir nospļauties par laukiem – neizbraucamiem ceļiem, profesionālajām skolām, kurās traktoristu apmācībai vēl aizvien izmanto «belarusus», par medicīnas iestādēm attālākos centros…Jārūpējas vienīgi par pilsētām, jo tur taču nesalīdzināmi vairāk vēlētāju nekā paplukušajos laukos,» piebilst Seleckis.

    «Arī «tēvzemieši» ir centušies pakalpot Ventspilij. (..) Jā, šis tas atmests čomiem, kas stāv ideoloģiski tuvās pozīcijās, kas varētu piepalīdzēt nākamajās vēlēšanās. Tomēr šīs summas nav ne salīdzināmas ar tām, kas atvēlētas Ventspilij. Ko atliek secināt? Tikai to, ka kvēlo nacionāļu izpratnē tēvzeme nav daudzo plašāka par Ventspili.

    (..) Vislielākais pārsteigums ir, ka Ventspils apdāvināšanā iesaistījās arī Vienotības deputāti. Atklājies, ka viņi ir ne tikai balsojuši par miljonu atdošanu «pilsētai ar rītdienu», bet arī paši rakstījuši attiecīgus iesniegumus, iztapībā sacenzdamies ar «zemsaviešiem» un «tēvzemiešiem». Tā rīkojusies partija, kas runā par liberālismu, tiesiskumu, eiropeiskām vērtībām. Partija, kas jau kopš savas dzimšanas ir sludinājusi, ka oligarhu un naudas varas ierobežošana ir tās galvenā sūtība, mērķis un aicinājums. Bet nu izrādās, taisni otrādi, arī Vienotība tāpat kā «zemsavieši» un «tēvzemieši» kalpo Saimniekam,» tā Seleckis.

    http://ej.uz/r2k4

  • -7
    Zobu Feja 12.12.2016, 20:04:01

    1033
    09.12.2016 10:34
    Pilnīgi pievienojoties pirmajam komentāram un ieliekot plusu tomēr teikšu arī savu domu.
    "Ja nebūtu Latgales, mēs jau sen būtu Eiropā! Nevienu santīmu Latgales attīstībai!" tā svētais Šķēle vel tad, kad bija premjers. Nu viņi tur visi bija svētie Godmanis, Kalvītis, Repše, Gailis, un citi Pederseni...
    Kāds Latgales uzņēmējs: "Lai kādus mēs biznesa plānus nerakstītu mēs nesaņemam Latgales attīstībai nevienu, pat ne saliektu santīmu!"
    Krustpunktos vairākārt pa telefonu : "Koooo! viņi tur neprot saimniekot. Atdodiet mums viņu zemes mēs pratīsim apsaimniekot!" Jā, pratīsiet gan! Egles izgriezīsiet un uz Zviedriju. Krūmus pasludināsiet par mežiem. Tāda ir jūsu apsaimniekošana.
    Tur kur ap manu tēva māju kolchozu laikos auga kupla labība, nu Tēvzemes uzziedu laikos plaukst usnes un nezāles.
    Kāda neapzinīga persona pielika uguni sausajiem stiebriem (kūlas dedzināšana) un uguns nāca rūkdama kā stepē, kad iesper zibens. Mātē piespiedās pie gobas un kliedza gaidot nāvi sadegšanā. Labi, ka atbrauca kaimiņš un apara ap māju. Kaut kāds murgs, jo šo vietu es kopš bērnības atceros kā kolchoza labākos labības tīrumus.
    Kad dzirdu, ka visi līdzekļi Latvijā tiek atvēlēti latviskajai Valmierai, kurzemnieciskajai Ventspilij, gribas teikt kaimiņu puišiem: "Vai abrezkas saeļļotas!"
    Šķēle jau sen visu Valmieru ir pārdevis krievijas ebrejiem. Lembergs Latvijas kuģniecību un visu Ventspils brīvostu atdevis personām ar latviešu mēlei neizrunājamiem uzvārdiem un līkiem deguniem. Visa Latvija par to vien runā un gaida līkdegnīgus investorus. Vietējiem tiek likti ar likumdošanas palīdzību tādi šķēršļi, ka tie taisās prom uz Brexita Angliju. Vienīgie, kas vēl sevi nav pārdevuši Krievijas ebrejiem ir Šnepsta Preiļu siers. Nezinskas Neatkarīgā avīze rēzeknē, kurai uzbrukumu ļoti daudz. Arī Riebiņu kolchozs vēl noturējās piecpadsmit gadus līdz pat embargo pieteikšanai Krievijai. Cilvēkiem bija darbs un iztikšana. nu vairs nav.
    Tā, ka uz priekšu latvieši, nu pulkos stājat. ... Tikai par ko iet un par ko krist???!!! par Lemberga Ventspili? Vai par Šķēles krievu ebrejam pārdoto Valmieru???!!!

    zanE ...
    2.decembris 2016 10:48
    paldies žurnālistiem par darbu...šo vajadzētu atkārtot pirms pašvaldību vēlēšanām, lai vēlētāji iepazīstas ar nespējīgo pašvaldību darbu, kuras nejēdz atrisināt vienkāršus saimnieciskus jautājumus...

    zemnieks
    09.12.2016 05:47
    tam bagatajam moceklim pa visiem caurumiem gruuz naudu ieksa...

  • -4
    norge 12.12.2016, 22:30:00

    visi raksti lielako ties ir deputatu kvotu ataisnosanai un savu telu spodrinasanai

  • -6
    Aka 13.12.2016, 07:06:12

    to norge
    Palasot Jūsu komentārus, var secināt, ka ļoti maz zināt par mūsu skolas skolēnu, pedagogu panākumiem. Jā, mūsu skolā mācījies Alnis Zaķis, Jānis Erenštreits, Vilnis Šmidbergs, Valdis Zilveris, nav jau laika visus uzskaitīt. Radio darbinieki - Māra Šuba, Baiba Palkavniece kultūras darbiniece Dace Pūce "Jūras akmentiņu" vadītāja Lūcija Boitmane, tikko prezidenta balvu saņēmusi, kora "Dzeguzīte" vadītāja Irēna Irbe. Visās skolas pilsētas strādā mūsu absolventi,, Visos Valsts orķestros spēlē mūsu absolventi, mūsu koru sasniegumi ārzemēs, visu nav iespējams uzskaitīt. Man Jums nevienam nav jāatskaitās, bet nerakstiet, ja neziniet, paklusējiet. Paldies tiem vecākiem, skolotājiem , vadībai, kas turās šajos ne visai patīkamajos apstākļos, kas uzvar konkursos, paldies Jums. Priecīgus, radošus Ziemassvētkus! Paldies tev, mīļā skola!

  • -6
    Soft 13.12.2016, 09:43:56

    Tas, cik pasaules līmeņa mūziķi ir dzimuši Ventspilī, būtu jāvērtē pēc tam, kad šeit būs mūzikas skola, nevis tagad, kad neeksistē pat viena konkrēta ēka, kurā mūziķu paaudzei izglītoties. Vispār jau diezgan absurda ir situācija, kurā tiek kritizēta naudas piešķiršana bērnu izglītībai un sportam. Varētu diskutēt par tiltiem un dzlezceļa stacijām, par valsts dalībām dažādās starptautiskās organizācijās utt.,, bet ne jau par bērnu izglītošanu. Saprotams, ka Latgalei arī vajag naudu dažādiem projektiem, bet kāds tam sakars ar Lembergu? Ja Ventspils va Valmiera "nepaņems" naudu, ne jau tā automātiski aizies uz Latgali. Paskaitiet naudu, kas paliek Rīgas kabatās un tad bļaustieties par reģioniem.

  • -6
    Nif nifs 13.12.2016, 09:44:01

    Reizēm tiešām jāpabrīnās, cik tie rējēji ir stulbi, augstākais līmenis negatīvā nozīmē. Veiksmi mūzikas skolas kolektīvam un skolniekiem, sagaidīt jaunās telpas un iespējas! Arī pasaules līmeņa mūzika (tāpat kā sportisti) nesākas no nekā. Vispirms ir vēlme, neatlaidīgs darbs, iespējas ko apkārtējie nemaz nemana. Pamanām tikai rezultātu, bet pirms tā tāls ceļš ejams. Lai izdodas!

  • -4
    norge 13.12.2016, 12:32:56

    berni ir jasuta seit macities

    UAB “YAMAHA music school”

    Company code 302210534
    VAT code LT100004776010
    Rudninku str. 18/2, Vilnius LT-01135
    Lithuania

    Managing Director

    Master Franchise System
    YAMAHA Music School Baltic States
    Jolanta Pulauskienė
    E-mail: jolanta@muzikosmokykla.lt
    (In English or Russian)

    Tel.: +370 682 47729
    vai seit
    Copyright © 2016 Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola

  • -2
    Nif nifs 13.12.2016, 13:08:17

    Norge, tavi piedāvājumi jauki, bet neaizmirsti, ka mūziku mācās arī bērni, kuri pamatizglītību apgūst vispārizglītojošā skolā. Un tie nu nekādi uz Rīgu vai leišiem neizskraidīs.

  • -3
    keda 13.12.2016, 14:16:40

    Visi dižie idejas aizstāvji varētu tomēr paskaidrot, cik tieši ir pareizi, ka mūzikas skolas bērniem ir jāceļo pa vairākām mājām visā Ventspilī? Kāda tieši ir Ventspils un tās bērnu vaina, ka valsts nav varējusi gadiem savest kārtībā savu iestādi? Ja, var pastrīdēties, par kādiem līdzekļiem, bet tas, ka māja sen bija nepieciešam un ka tas bija valsts pienākums to sagādāt, strīdu nevar būt. Turklāt ir taču tik lielisks risinājums - i koncertzāle, i skola! Cik milzīgam mazvērtības kompleksam jābūt, lai čīkstētu par to, nevis priecātos, ka bērni un pedagogi tiks no normāliem apstākļiem?? Vājprāts! Koncertzāles ir Cēsīs, Rēzeknē, Liepājā, bet Ventspilī tikai taps - tiešām esam kādam kaut ko tagad nodarījuši?

  • -4
    norge 13.12.2016, 14:25:06

    nu Yamahas muzikas skolas filiales ir pa visu latviju un ari kuldiga kura nava pilseta ar ridienu

  • -3
    Nif nifs 13.12.2016, 14:31:09

    Nezinu par Yamahām, bet Kuldīgā ir arī bērnu mūzikas skola, ir gadījies tur būt. Tāda pati mūzikas skola, kā bērniem Ventspilī, Tārgalē, Piltenē un citur. Uzsēdies uz savām Yamahām...

  • -3
    Jānis Kalniņš 14.12.2016, 09:22:05

    Norge,
    Yamaha mūzikas skolas ir zināmā mērā laba lieta, bet tur ir ļoti daudz ēnas puses. 1) Skaidras, ka jāpērk tikai Yamaha mūzikas instrumenti, biznesa lobēšana tur ir pirmajā vietā. 2) Mācīts tiek vien populārā veidā, galīgi nepievēršot vērību intelektuālajai attīstībai un akadēmiskajām zināšanām.

    Bet par lietu. Es jau sen esmu pamanījis, ka daļa ļautiņu ir pamatīgi degradējušies savā spējā pastāvīgi un adekvāti domāt, vien atreferēt kaut kādas klišejas un tādos portālos kā nozagts. pietiek. un citos tamlīdzīgos rakstītās uz Latvijas patriotisma nokaušanu vērstās tēzes. Labi, pieņemsim, ka politiķi zog. Nu tad parādiet man kādu pie varas esošo, par kuru kāds teiktu, ka tas nu ir godavīrs caur un cauri. Nekas tāds vēl nav dzirdēts! Galu galā, runa nav par politiķu personisko morālo stāju, bet šoreiz man visvairāk derdzas tas, ka sit pa bērniem, pa izglītību. Man no mūzikas instrumentu meistara viedokļa ir daudz kas sakāms par citur uzceltajām koncertzālēm un mūzikas skolām un ar to saistīto naudas atmazgāšanu. Liepājas Dzintars - arhitektu stulbuma dēļ tur ir izslēgta iespēja jebkad iebūvēt ērģeles, kuras sākumā gan konceptuāli bija paredzētas. Vidzemes koncertzāle - arhitekti multifunkcionālās zālēs ir ieprojektējuši tieši 4 cm par šauru durvis, lai varētu izstums laukā flīģeli, ja nu tāda vajadzība rastos, un tā rodas visai bieži! Saldus mūzikas skola - tikai analfabēts varēja ieprojektēt mūzikas skolā siltās grīdas apkuri, kā rezultātā klavierēm uzturēt kaut cik stabilu skaņojumu ir neiespējami!

    Kādēļ pieminu šīs lietas - tādēļ, ka pie normālas izglītības pieder ne vien eksaktās zināšanas, bet arī vēsture, literatūra un - jā, arī mūzika! Ir neskaitāmi pētījumi par to, kā mūzikas mācīšana un spēlēšana ietekmē cilvēka attīstību. Vēl pavisam nesenā pagātnē elementāra muzikas mācīšanās bija neatņemama izglītības sastāvdaļa, kas veicina pastāvīgas domāšanas attīstību. Vien pēdējās desmitgadēs uzsvars tiek likts uz eksaktajām zinātnēm.

    Kāds no tā rezultāts? - Tehnokrātiska paaudze, kuras emocionālā un garīgā dzīve aizvien vairāk devalvējas, un cilvēks kļūst par gremošanas un dziņu apmierināšanas organismu. Protams, ir jau kādi, kuriem tas ir svarīgi, lai cilvēks pirtu to, ko viņam piedāvā, lai cilvēks balso par to, ko viņam piedāvā, lai cilvēks paklausīgi izpilda kāda pavēles!

    Ir galīgi bezjēdzīgi uzdot jautājumu par slavenībām, kas nākušas no Ventspils. Ir svarīgi, lai pēc iespējas vairāk bērnu un jauniešu mūzikas mācīšanos uztvertu kā fantastisku privilēģiju, kura nav pieejama tik vienkārši un tik lēti lielākajā daļā ES valstīs ; ir svarīgi, lai viņi to darītu ar prieku; ir svarīgi, lai viņiem būtu izcila mācīšanās vide!

    Cik nu man bija iespēja iepazīties ar Ventspils mūzikas vidusskolas projektu, tad tas vieš pārliecību, ka te būs tāda vide, ka te nebūs jāmācās klaustrofobiskās klasēs bez dienasgaismas un skābekļa kā Cēsīs. Ventspils būs vienīgā vieta Latvijā, kur audzēkņiem būs ikdienā, uzsveru, ikdienā pieejama lieliska koncertzāle un nebūs jāstreso, ka skolnieks konkursā pirmo reizi piesēžas pie koncertflīģeļa un pārbīstas no lielās telpas un akustikas!

  • -2
    Frīdis 14.12.2016, 16:47:17

    Dziedāsim un muzicēsim , nahren strādāt ! Gatavosim nākamos ielu muzikantus kuri spēlēs Dublinas , Londonas , Stokholmas , Amsterdamas ielās un tmll. Mums ir bagāta tauta kurai nav problēmu maksāt milzīgus nodokļus ari otršķirīgām vajadzībām. ZZS tos prot arī paņemt no tautas ! Kur problēma ? Jāceļ ! Varbūt pat divas !

  • -2
    Kuršu skaistule 15.12.2016, 12:11:39

    Cik aprobežots viedoklis. Ventspilī ir VeA un tehnikums, kuri gatavo labus profesionāļus. Kāpēc Tev tik negatīva attieksme pret muzikālu izglītību? Jeb tu esi viens no tiem, kuru dzīve aprobežojas ar rimčiku, televizoru un ātro kredītu, un pārējais viss ir "izmesta nauda un laiks"?

  • -3
    Latvija pāri visām! 14.12.2016, 17:32:47

    Lai arī atbalstu šo celtniecību, jo labāk mūs'pašu Ventiņos, ne sazinkādās Kaziņpieskās,
    bet ironijai - tas viss mazliet atgādina kultūras un sabiedriskās būves dažās afrikāņu valstīs.
    Gribētos tomēr, lai Latvija būtu pārtikusi valsts ar bagātu dziedāšanas kultūru,
    ne dziedošā nabagmāja..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: