Centrālā statistikas pārvalde sāk aptauju "Dzīves kvalitāte pilsētās", kuras mērķis ir iegūt iedzīvotāju vērtējumu par dzīves kvalitāti Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī, pavēstīja statistikas pārvaldē.

Aptaujā atlasītas 6230 no 146 447 adresēm republikas nozīmes pilsētās, izņemot Rīgu. Aptaujā aicināti piedalīties tikai tie iedzīvotāji, kuri ir saņēmuši Centrālās statistikas pārvaldes oficiālo vēstuli.

Iedzīvotājiem aptaujā jautās par apmierinātību ar sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti, nodarbinātību, ikdienas pārvietošanās paradumiem, un dzīves apstākļiem pilsētā kopumā. Aptaujas ilgums nepārsniegs 15 minūtes.

Līdz 30.decembrim respondenti aicināti aizpildīt aptaujas anketu elektroniski Centrālās statistikas pārvaldes vietnē https://e.csb.gov.lv. Ja anketa netiks aizpildīta elektroniski, no 2017.gada 10.janvāra līdz 28.februārim Centrālās statistikas pārvaldes intervētāji aptaujās respondentus telefonintervijā vai klātienē.

Aptaujas laikā darbosies bezmaksas konsultatīvais tālrunis 80000098 (darbdienās no plkst.9 līdz 17) un e-pasts aptauja@csb.gov.lv.

Tāpat statistikas pārvaldē norādīja, ka tā garantē personas datu konfidencialitāti, un iegūtā informācija tiks izmantota tikai apkopotā veidā. Statistikas likums liedz nodot respondentu sniegto individuālo informāciju citām iestādēm vai organizācijām.

Aptaujas rezultāti tiks publicēti Centrālās statistikas pārvaldes mājaslapā, un pilsētu attīstības plānošanas speciālisti tos varēs izmantot problēmu identificēšanā un pašvaldības sniegto pakalpojumu pilnveidošanā. Aptauja ir veidota, lai novērtējumu varētu iegūt arī par pilsētu daļām.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Novadnieks 21.12.2016, 17:03:24

    Lai būtu tāda aptauja,bet pēc tam lai veic aptauju par dzīves kvalitāti laukos un pēc tam lai veic aptauju par dzīves kvalitāti kabinetos sēdošiem un parazitējošiem uz nodokļu maksātāju naudas.

  • 0
    ozols 22.12.2016, 07:56:29

    Novadniek ! Venspilī iedzīvotāji dzīvo leiputrijā, Boič raus pārventniekiem svara zāli ,lai ostas dokeri neierūsē. :) ironija-par brīvostas naudu! :):):)

  • 0
    Novadnieks 22.12.2016, 08:16:21

    Tas Boič būtu labāk Lemja azotē kārtīgu zobu norāvis.
    Ideja par svara zāli ir laba lieta,tikai tam ir jānotiek normāli.bez īpašas,dažu personu izcelšanas un "dievināšanas" tautas acīs,ka tas un tas ir tikai pateicoties tai vai citai personai.Un tad tā persona kā aptaurēts gailis ar augstu paceltu bezsmadzeņu galvu grozās savā vistu barā kā "atsaldēta"autoritāte".

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: