16.decembrī plkst.18.00 Livonijas ordeņa pilī notiks Igo grafiku izstādes ''Vējš sola lapai debesis'' atklāšana.

Igo savus pirmos vizuālās mākslas iespaidus guvis kopā ar savu mammu grafiķi un fotogrāfi Irinu Tīri dodoties plenērā dzimtās Liepājas ielās, grafiski attēlojot pilsētas skatus. No 2010.gada Igo apguvis atsevišķas grafikas tehnikas pazīstamās grafiķes Neles Zirnītes vadītajās meistarklasēs, radīti darbi ofortā un kologrāfijā. Savukārt brīvrokas zīmējumi tapuši, izmantojot klasisko tušas un grafīta zīmuļa tehniku.

Savas grafikas Igo izmanto, papildinot dzejoļu un eseju grāmatas, kā arī veidojot dizaina priekšmetu sērijas - sveču līniju sadarbībā ar «Baltic Candles», dekoratīvo apdruku sēriju porcelāna un stikla traukiem - krūzēm, šķīvjiem un glāzēm, kā arī apdrukātu tekstilu un apģērbu līniju. Kā atzīst Igo – grafikas tehnika sniedz gan pārsteiguma momentus, gan neatskārstus apvāršņus, kurus gribas sasniegt. Igo iedvesmu darbiem gūst ceļojumos un savās lauku mājās Jūrkalnē.

Izstādes atklāšanā 16.decembrī plkst.18 Livonijas ordeņa pilī piedalīsies arī pats autors un izstāde apskatāma līdz 2017.gada 15.janvārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: