Piektdien 2.decembrī plkst. 15.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Akmeņu ielā 2, notiks izstādes "Tempora mutantur" atklāšana. Izstāde Ventspilī būs skatāma līdz 2017. gada 3. janvārim.

“Tempora mutantur” ir somu mākslinieku apvienības “Kutikuti” desmitgadei veltīta izstāde, kurā iekļauti pašreizējo apvienības mākslinieku veidoti komiksi. Visi darbi ir radīti īpaši izstādei un veidoti kā lielformāta plakāti sietspiedes tehnikā, atklājot somu laikmetīgā komiksa stilu un stāstīšanas paņēmienu dažādību.

“Kutikuti” tika dibināts 2005.gadā Helsinkos un ir viens no pasaulē pazīstamākajiem Somijas komiksu fenomena stūrakmeņiem, kas desmit gadu laikā no dažu mākslinieku apvienības ir izaugusi par mākslinieku kopienu un organizāciju, kas attīsta drosmīgu un kvalitatīvu somu autoru laikmetīgo komiksu mākslu gan Somijā, gan starptautiski. “Kutikuti” strādā kā komiksu grāmatu izdevniecība un četras reizes gadā izdod komiksu avīzi “Kuti”, kā arī veido izstādes, piedalās starptautiskos komiksu festivālos un citos pasākumos. “Kutikuti” mākslinieki strādā kopīgā studijā un sietspiedes darbnīcā Helsinkos, šobrīd “Kutikuti” apvieno 46 komiksu māksliniekus. “Kutikuti” desmit gadu jubilejas izstādes veidošanu atbalstījuši: Grafia, the Finnish Cultural Foundation’s Uusimaa Regional Fund, the Finnish Comics Society, the Arts Promotion Center Finland, Frame Visual Art Finland.

Sākot no plkst. 15.15 līdz 16.45 Ventspils Galvenajā bibliotēkā, notiks komiksu radošā darbnīca bērniem un jauniešiem ar mākslinieci Ingrīdu Pičukāni un komiksu žurnāla “kuš!” redaktori Sanitu Muižnieci. Kas un kādi ir komiksi? Vai Latvijā ir komiksi? Darbnīcā varēs uzzināt par komiksu veidošanas pamatprincipiem, kā arī veicot dažādus zīmēšanas uzdevumus, katrs dalībnieks radīs savu komiksu grāmatiņu jeb zīnu. Dalība ir bez maksas.

Darbnīcu vadīs komiksu žurnāla “kuš!” redaktore Sanita Muižniece un māksliniece Ingrīda Pičukāne. Viņas darbi bieži tiek publicēti komiksu antoloģijās “š!” un parādīti izstādēs Latvijā un starptautiski. Savu ideju realizēšanai viņa izmanto dažādas mākslas formas – komiksu, animāciju, video, instalācijas un performances. Ingrīda ir ieguvusi maģistra grādus Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, kā arī Tallinas Mākslas akadēmijas Animācijas nodaļā.

Ventspils Mākslas skolā, gaidot šo notikumu, tika organizēts komiksu zīmējumu konkurss par vides un pārtikas atkritumu tēmām un 10 konkursam iesniegtie darbi būs apskatāmi Ventspils bibliotēkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: