Pirmdien, 28. novembrī plkst. 12.00, Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkā Lielā ielā 7. (vecā Jaunrades nama Lielā zālē), notiks JVLMA klavieru katedras docenta Toma Ostrovska un viņa studentu meistarklase.

Savukārt 18.00 būs KLAVIERMŪZIKAS KONCERTS, piedalās JVLMA docenta Toma Ostrovska studenti: Anna Berklāva un Evija Auziņa, koncertmeistare Linda Laduse. Programmā: V.A. Mocarts, klavierkoncerts re minorā; V.A. Mocarts, klavierkoncerts La mažorā.

Šis ir viens no četriem šīgada VKKF atbalstītiem pasākumiem – nesen notika džeza katedras vadītāja Indriķa Veitnera meistarklase un studentu saspēle ar VMV audzēkņiem. Turpmāk plānota sadarbība ar operdziedātājas Zigrīdas Krīgeres un vijoļnieces Terēzes Zībertes – Ijabas klašu studentiem.

JVLMA docents Toms Ostrovskis par projekta nepieciešamību: “Akadēmijas studējošajiem šī ir lieliska iespēja nodarboties ar vērojošo praksi JVLMA docētāja meistarkursu laikā Ventspils Mūzikas vidusskolā. Šajā gadījumā vērojošā prakse nodrošina zināšanas par darba specifiku ar dažādu izglītības līmeņu (pamatskolas, vidusskolas) audzēkņiem, kā arī ar informāciju par dažādu instruktīvo un māksliniecisko repertuāru un to apguves metodēm.

Savukārt aktīvās pedagoģiskās prakses laikā, docētāja un pedagogu uzraudzībā strādājot ar Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņiem, students mācās operēt ar personīgajā pieredzē uzkrātajām un metodikas kursā iegūtajām zināšanām mācību procesa organizēšanā, stundas plānošanā, spēles tehnisko iemaņu veidošanā, mākslinieciskā repertuāra iestudēšanā, audzēkņa muzikalitātes vispusīgā attīstīšanā, audzēkņa izziņas darbības aktivizēšanā, audzēkņa sasniegumu izvērtēšanā, trūkumu atklāšanā un novēršanā, kā arī mērķtiecīgā jaunu uzdevumu izvirzīšanā.

Papildus darbam ar repertuāru, JVLMA studējošie ar vecākajiem skolas audzēkņiem dalās pieredzē par augstāka līmeņa studijām JVLMA, informējot par dažādām akadēmiskām un profesionālām aktivitātēm augstskolā un motivējot audzēkņus turpmākai dalībai meistarklasēs, koncertu apmeklējumiem, aktīvai iesaistei sabiedriskās muzikālās aktivitātēs un kolektīvos. Savukārt vakara koncertā plkst. 18.00 vecā Jaunrades nama Lielā zālē studējošie praksē demonstrē savas klavierspēles un skatuves kultūras iemaņas.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: