2015./2016. mācību gadā darbu uzsāka un šobrīd turpina Ventspils Metodiskais dienests, kurš pedagogiem un skolu vadītājiem sniedz iespēju saņemt nepieciešamo metodisko atbalstu, sekmējot kvalitatīvas izglītības nodrošināšanu Ventspilī.

Mērķis ir, lai katrā Ventspils pirmsskolas izglītības iestādē viens no pedagogiem būtu apguvis pedagogam - konsultantam nepieciešamās prasmes, lai viņš varētu sniegt individualizētu atbalstu kolēģiem par nodarbību efektivitāti, kompetenču pieeju, bērnu attīstības virzīšanu un sadarbību ar vecākiem.

No katras pirmsskolas izglītības iestādes pedagogu - konsultantu mācību semināros piedalās metodiķis un viens no pedagogiem, kuru pārējie kolēģi un iestādes vadība ir virzījusi un redz kā potenciālu konsultantu, kas prot atbalstīt un iedvesmot citus, kuram ir laba sava darba pieredze un interese pilnveidoties profesionāli, lai kopā ar kolēģiem uzlabotu pirmsskolas izglītības iestādes darbu.

Galvenās tēmas semināros būs par pieaugušo mācīšanās, mācīšanas un konsultēšanas specifiku, nodarbību vērošanu pedagogu profesionālās darbības un sadarbības pilnveidei, atgriezeniskās saites sniegšanu un saņemšanu skolotāja profesionālai pilnveidei, sadarbības veidošanu starp kolēģiem un vecākiem.

Katrā seminārā plānota jauna informācija un darbs mazās grupās, lai analizētu un integrētu apgūto ikdienas praksē. Uz katru nākamo semināru pedagogi, individuāli un sadarbojoties ar citiem grupas dalībniekiem, veiks patstāvīgus uzdevumus, praktizējot nodarbībās apgūtās zināšanas.

„Ventspilī izmantojam pieredzē balstītu pedagogu profesionālās izaugsmes pieeju, kas nozīme, ka, runājot un domājot par skolēnu mācīšanu un mācīšanos, svarīgākais ir pedagogu savstarpējā sadarbība izglītības iestādē, kopīga mācīšanas, mācību stundu vērošana un pārrunāšana, ideju apmaiņa, atvērtība jaunajam, individuālas konsultācijas un atbalsts mācību procesa efektivitātes uzlabošanai. Ar šīm pirmsskolas pedagogu - konsultantu mācībām mēs aktīvāk vērsīsim veltīt uzmanību pirmsskolas pedagogu profesionālās izaugsmes vajadzībām un iespējām,” stāsta Ventspils Metodiskā dienesta vadītāja Inga Pāvula.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: