Piektdien, 16.septembrī plkst.17.00 Amatu mājā notiks fotoplenēra izstādes atklāšana un būs iespēja arī apskatīt pagājušā gadsimta fotoaparātus. Fotoplenērs, kas nu jau trešo gadu pulcē Ventspils fotomīļus un profesionāļus, par šīgada darbības tēmu izvēlējās portretu, turklāt - ventspilnieka. 

Fotoplenēra dalībnieki šogad iesaistījās arī eksperimentālajā darbnīcā Camera Obscura, kurā apguva fototehnikas pamatus, fotografējot ar analogajām fotokamerām un iepazīstot visu fotogrāfiju attīstīšanas procesu, sākot ar “tumšo istabu”, beidzot ar fotogrāfiju žāvēšanu uz auklas. Arī šo eksperimentu rezultāti un video no darbnīcas norises būs apskatāmi izstādē. Bet centrālais notikums būs izstāde Ventspilnieks, kurai plenēra dalībnieki – Juris Presņikovs, Aivars Ķesteris, Ilva Buntika, Larisa Cekanaviča, Jūlija Lurina, Ina Mašnikova, Dainis Rozentāls, Ģirts Dreimanis, Gunārs Putniņš, Līga Ūdriņa un Inguna Fišmeistere radīja ventspilnieku portretus.

Fotogrāfijas pamatu apgūšana un ieskats fotogrāfijas vēsturē - šāda izglītības programma taps Amatu mājā un ar laiku tiks piedāvāta interesentiem, bet izstādes atklāšanā notiks tikšanās ne tikai ar fotogrāfiem, bet arī ar portretu varoņiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: