Sestdien no plkst. 12.00 līdz 15.00 Ventspils muzeja Livonijas ordeņa pilī notika pasākums ģimenēm – Nikolaja diena.

 
   

Apskati fotogrāfijas!

Dāsnais un godprātīgais priesteris Nikolajs bija tas, kas slepeni apdāvināja trūcīgos; tas, kurš aizstāvēja netaisni notiesātos un tas, no kura darbiem iedvesmojās vēlāko laiku Santa Klausi un Ziemassvētku vecīši.

 
Prieks, ko izjūt cilvēks, kas kādu slepus apdāvinājis, izrādījies vilinošs gadsimtiem un ir aktuāls joprojām, turklāt ap Ziemassvētku laiku šo prieku vēlas izbaudīt arvien vairāk noslēpumaino rūķu.
 
Arī Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī labprāt ļaujas svētku varai un ir radījis veselu dienu – Nikolaja dienu, kas veltīta slepeno rūķu dāvanu darināšanai. Pils trijos stāvos darbosies Rūķu darbnīcas, kuru dalībnieki Lielo rūķu vadībā varēs meistarot dažādus jaukus niekus, turklāt, katrs darinātājs savu rokdarbu varēs ņemt līdzi, lai Ziemassvētku vakarā varētu izjust kluso dāvinātāja prieku.
Ceptie āboli pils pavardā un piparkūku smarža visā pilī, sudraba rieksti un šokolādes rieksti, ādas maki īpaši slepenajiem rūķu telefoniem un vitrāžas rūķu namu logiem- to visu varēs redzēt, piedalīties un sajust Livonijas ordeņa pilī. Vēl šajā laikā tiks atvērta radošā darbnīca „Svētku kurpīte", kurā jauna dzīve tiks piešķirta visām ikdienišķajām un noskumušajām nesvētku kurpēm.
Tika rotāta pils egle un dejots ap to, deju uzvedumu iestudējis horeogrāfijas ansamblis „Konfetti" (vadītāja Ļ. Basmanova). Bet labākie svētku mirkļi un čaklākie rūķi tiks ķerti kopā ar Rūķa Jura  Fotosalonu, kas darbosies Muzeja Izglītības centrā.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: