Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca par Eiropas Savienības finansējumu iegādājas jaunas medicīniskās tehnoloģijas, kas uzlabos slimnīcas sniegto pakalpojumukvalitāti.

Pateicoties Ventspils un Talsu slimnīcu apvienības izveidei, jaunizveidotā Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca saņēma Eiropas Savienības finansējumu viena miljona latu apmērā. Tādejādi, katra slimnīca savā attīstībā var ieguldīt 500 tūkstošus latu.

Ventspilī jaunu medicīnisko iekārtu iegādei paredzēts izlietot 442 tūkstošus latu. Tostarp LOR nodaļa tiks pie jauna ambulatorā kabineta aprīkojuma ausu, kakla un deguna slimību izmeklēšanai un diagnosticēšanai. Nodaļa iekārtas saņems decembrī līdz ar nodaļas rekonstrukcijas pabeigšanu. Jaunu aprīkojumu saņems arī acu nodaļu, tai skaitā redzes lauka analizatoru.

Intensīvās terapijas nodaļa iegūs anestēzijas iekārtu, kā arī mākslīgās plaušu ventilācijas ierīci, kas spēj nodrošināt elpošanas funkciju dažādos klīniskos gadījumos. Hemodialīzes nodaļai tiks iegādātas divas hemodialīzes iekārtas, kas nieru mazspējas pacientiem nodrošina nieru aizstājterapiju. Bet ķirurģijas nodaļa saņems holedohoskopu, ar ko izmeklē divpadsmitpirkstu zaru un žultsceļus.

Diagnostikas nodaļas datortomogrāfijas iekārtai tiks veikti tehnoloģiskie uzlabojumi un papildinājumi, kas nodrošinās kvalitatīvāku attēlu iegūšanu un paaugstinās sistēmas datu apstrādes ātrumu un datu glabāšanu. Tāpat šī nodaļa iegūs vairogdziedzera zondi ultrasonogrāfam. Savukārt dzemdību nodaļai tiks nopirkts jauns kardiotokogrāfs augļa sirdsdarbības kontrolei.

Par atlikušo finansējumu tiks uzlabota slimnīcas infrastruktūra.

Tikmēr slimnīcas Talsu filiāle iegādāsies jaunu ultrasonogrāfijas iekārtu un rentgena iekārtu, kā arī segs datortomogrāfa līzinga saistības, līdz ar to šī iekārta būs slimnīcas īpašums. Tāpat par piešķirto ES finansējumu tiks uzsākti Talsu slimnīcas jaunās ēkas projektēšanas darbi.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece uzsver, ka jauno iekārtu iegādes mērķis ir primāri nodrošināt neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī ambulatoros un diagnostikas izmeklējumus augstā kvalitātē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: