16. jūlijā plkst. 13:00 teātra namā “Jūras vārti” notiks tikšanās ar izstādes “Ieziedēt mīlestībā” autori – mākslinieci Guntu Krastiņu.

Gunta Krastiņa dzimusi Ventspilī, bet nu jau devīto gadu dzīvo un strādā Liepājā. Māksliniece šobrīd studē doktorantūrā, pasniedz gleznošanu Liepājas universitātē un vada gleznošanas studiju Rucavā. G. Krastiņa ir mākslas biedrības “Impasto” vadītāja. Māksliniece darbojas arī kā izstāžu kuratore, organizējot izstādes gan mākslinieku grupām, gan individuālas mākslinieku personālizstādes dažādās Latvijas pilsētās. Šobrīd top mākslas projekts sadarbībā ar Kanādas mākslinieku savienību, kas pavērs iespējas Liepājas māksliniekiem parādīt savus darbus viņpus okeāna.

Māksliniece iedvesmojusies no Žorža Serā un Džeksona Pollaka puantilisma un tašisma gleznošanas tehnikām. Vēl viens G. Krastiņas iedvesmas avots ir spāņu arhitekts Gaudi un viņa izpratne par formu, līniju un dinamisku realitāti. Tajā nav taišņu un nogriežņu, ir tikai ideja savā brīvajā plūdumā, kas it kā pati par sevi vedina uz gala rezultātā atklājas celtnes veidolā.

Guntas Krastiņas darbi bijuši skatāmi vairāk kā 20 personālizstādēs, māksliniece piedalījusies 10 mākslinieku grupu kopizstādēs kā Latvijā, tā arī ārzemēs. Darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, ASV, Vācijā, Austrijā, Kanādā, Slovākijā, Krievijā.

“Savu gleznošanas stilu šobrīd varētu dēvēt kā abstrakto ekspresionismu un sensisko reālismu. Manās gleznās dominējošais ir krāsa un tās dinamiskā attīstība veidojot atpazīstamus vai ne tik atpazīstamus objektus, tēlus un kompozīcijas savstarpējā mijiedarbībā. Kustības sajūta, dinamisms ir svarīgākā sastāvdaļa manās gleznās.”/G.Krastiņa/

Izstāde apskatāma līdz 31. jūlijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: