Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kas risināsies no 5. līdz 21. augustam, Latvijas delegācijas sastāvā būs 31 sportists, kuru vidū ir arī 8 Ventspils Olimpiskā centra augstas klases sportistu atbalsta programmas pārstāvji.

Pirms sastāva paziņošanas galvenā intriga bija par to, kuras trīs maratonistes pārstāvēs Latviju olimpiskajās spēlēs, jo normatīvu izpildījušas bija četras. Par Jeļenas Prokopčukas un Ilonas Marheles dalību šaubu nebija, bet izvēle bija jāizdara starp salīdzinoši vājāko rezultātu īpašniecēm Arianu Hilbornu un Anitu Kažemāku. Latvijas Vieglatlētikas savienība jau pērn bija noteikusi, ka mājās paliks sportiste ar vājāko rezultātu (tātad Kažemāka), taču vienprātības nebija Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomiteja. Pēc nopietnām diskusijām tomēr pieņemts lēmums, ka uz Rio dosies Hilborna.

Astoņi sportisti, kas ietilpst Ventspils Olimpiskā centra augstas klases sportistu programmā un dosies uz Rio ir: Madara Palameika, Sinta Ozoliņa, Rolands Štrobinders, Mareks Ārents, Arnis Rumbenieks, Valērijs Žolnerovičs, Rebeka Koha, Artūrs Plēsnieks.

"Lai arī Olimpiskās komandas sportistu skaits ir mazāks, nekā iepriekšējās olimpiskajās komandās uz Londonas un Pekinas spēlēm, komandas vidējā kvalitāte ir augstāka,” atzīst LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. “Vismaz desmit komandas dalībnieki ir gatavi cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem un to viņi ir pierādījuši ar savu sniegumu gan šajā, gan iepriekšējās sezonās. Mūsu olimpiskās komandas dalībnieki ir starp pasaules ranga līderiem savos sporta veidos un disciplīnās, tāpēc, veiksmes gadījumā, vajadzētu būt arī labiem rezultātiem."

"11 sportistiem no 31 Riodežaneiro būs olimpiskā debija. Izaugusi jauna olimpiešu paaudze, kas pirms vairākiem gadiem sāka savu sportisko karjeru ar dalību Jaunatnes Olimpiādēs, par ko ir patiess gandarījums," norāda Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers. "No otras puses – šī Latvijas delegācija ir arī pieredzējusi, jo lielai daļai sportistu šīs būs jau otrās, trešās vai pat ceturtās Olimpiskās spēles. Jaunības maksimālisms tiks apvienots ar pieredzes bagātību."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: