Amatu mājā līdz janvārim apskatāma Ziemeļkurzemes amatnieku darbu izstāde Baltā.

Apskati fotogrāfijas!

Ekspozīcija aizsāk interesantu ciklu, kas nākamgad Pilsētas svētkos noslēgsies ar amatnieku festivālu. Lai tas nebūtu sasteigts un pasākuma rīkotāji zinātu, kurus māksliniekus aicināt ciemos, savukārt amatnieki saprastu, ko no viņiem gaida, Amatu mājas darbinieces organizēs izstāžu ciklu.

Pirmie savu veikumu rāda ziemeļkurzemnieki – talsenieki un kandavnieki.   Ieradušies uz izstādes atklāšanu, amatnieki līdzi atveda gan taustāmas lietas, piemēram, gleznas, fotogrāfijas, tekstīlijas, keramiku, gan netaustāmas, proti, Maijas Laukmanes, Ingas Ieviņas, Lailas Pabērzas u.c. autoru dzeju.

Talsu māksliniekus šoreiz pārstāvēja viens no pazīstamākajiem naivistiem Modris Sapuns. Laidzē dzīvojošais gleznotājs izstādēs piedalās kopš 1998. gada, viņa darbi bijuši skatāmi arī Dānija, Igaunijā, Beļģijā un citviet Eiropā, Modris glezno un zīmē dažādās tehnikās, grebj koka saplāksnī un linolejā. Šobrīd Sapuns veido gleznojumus Ģipkas baznīcai, tādēļ likumsakarīgi, ka izstādē Ventspilī līdzās gleznotiem ziediem redzamas bibliskas ainas, piemēram, Piecu tūkstošu paēdināšana.

Daudzi izstādēs apmeklētāji izvaicāja seno latviešu rotu pētnieka un atdarinātāja Daumanta Kalniņa audzēkni Viesturu Jēkabsonu. Apstrādājot metālu, viņš darinājis važiņas ar piekariņiem, dižas rotadatas, rokassprādzes, gredzenus.

Turpmāk, turpinot daiļamatnieku darbu izstāžu ciklu, Ventspils Amatu māja viesos aicinās māksliniekus no Rucavas, Liepājas, Grobiņas, Bauskas, Dobeles, Rīgas, Valmieras, Limbažiem, Valkas un visbeidzot – no Kuldīgas, Ventspils un suitu puses.

Rotkaļa Viestura Jēkabsona veikums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: