Ventspils 3. vidusskolas Krievu tautas instrumentu orķestris “Kaļinka” 29. aprīlī atzīmēs savu jubileju, aicinot ikvienu interesentu šajā dienā plkst. 18.00 skolas aktu zālē uz koncertu.

25 gadus unikālais krievu un latviešu folkloras, klasiskās un mūsdienu mūzikas izpildījums priecē, apbur un sajūsmina ne tikai vecākus un skolēnus, bet arī pilsētas un mūsu valsts iedzīvotājus.

Valdzinošās skaņas tiek radītas brīnišķīgiem instrumentiem: stabulēm, balalaikām, domām, mandolīnām, blokflautām un, protams, bajāniem. Pastāvēšanas laikā orķestrī sastāvs mainījies 5 reizes, un tie visi ir 3. vidusskolas skolēni. Mācoties skolā, viņiem bija lieliska iespēja – atklāt sevī mūziķa dotības. Jau 25 gadus talantus audzina, vada orķestri un dzīvo mūzikai neparasti talantīgs cilvēks, daudzkārtēja pilsētas Pedagoģisko inovāciju fonda stipendiāte, Grand prix un medaļas (2004, Rīga) ieguvēja par augstiem sasniegumiem skolēnu radošo spēju attīstīšanā, Ventspils pilsētas Gada cilvēks 2011 – Ludmila Ivanovna Baidarova.

Muzikālā kolektīva un Ludmilas Ivanovnas radošo sasniegumu klāsts nav mazs: katru gadu orķestris gūst godalgotas vietas pilsētas un valsts mēroga konkursos. Šeit minami daži konkursi, kuros “Kaļinka” uzvarējusi:

• Krievu kultūras un izglītības festivāls “Tatjanas diena” (katru gadu kopš 2000. gada).

• Starptautiskais konkurss bērniem un jauniešiem “Debija”.

• Starptautiskais konkurss “Baltik Voyage”.

• Starptautiskais konkurss “Rīgas prjaņiks 2015”.

Taču galvenais orķestra sasniegums ir brīnumainā mūzikas pasaule, kuru mums dāsni dāvina “Kaļinka”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: