Piektdien, 27.maijā pulkstens 20.00 pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriežas pazīstamā rokgrupa “Z-Scars” ar Andri Kiviču priekšgalā.
Koncerts Ventspilī gaidāms grupas Latvjas koncerttūres ietvaros. Tajā būs dzirdami gan visi populārākie grupas hiti, gan pavisam jaunas kompozīcijas – grupa atgriešanos atzīmējusi arī ar marta sākumā izdotu jaunu ierakstu “Restarts”.

Kopš pirmās Z-Scars uzstāšanās reizes pagājuši 15 gadi. Kas pa šo laiku mainījies?

– Nekas! (Smejas.) Ir iznākuši septiņi albumi, bijuši kādi piecsimt koncerti, esam vinnējuši Muzikālo banku un 2007. gadā arī balvu Otkritije goda, ko mums pasniedza par krievu valodā ierakstīto albumu. Protams, mainījies arī grupas sastāvs. Tāpat ir nākusi klāt pieredze un iekrājies prāvs hitu daudzums, kurus tad mēs arī Ventspilī tādā ļoti emocionālā manierē izpildīsim.

Nupat iznācis grupas jaunais albums Restarts. Kāds tas ir?

– Jaunais albums ir ļoti labs! (Smejas.) Tā kā autoram ir 38 gadi, tūlīt paliks 39, tad tās ir tematiskas dziesmas par svarīgo – par greizsirdību, mīlas mokām, vērtībām, ģimeni un patiesumu. Dziesma Kas šeit notiek varētu būt tāds nesošais albuma gabals. Šajā albumā ir sasaukusies visa tā pieredze, ko esam gadu laikā uzkrājuši. Albums ir ļoti vitāls. Mūziķiem citreiz ir tā – kad koncerta laikā skatās dziesmu sarakstā, ir kādi divi trīs gabali, kas ir apriebušies un kurus negribas spēlēt. Es šim albumam piegāju ar tādu domu, lai nebūtu nevienas tādas dziesmas, ko kādreiz riebtos spēlēt. Diezgan rūpīgi atlasījām skaņdarbus, kurus ierakstīt.

Kādu laiku muzicējāt kā solomākslinieks.

– Jā, es uzstājos viens un cilvēki jautāja – kas tad ir ar grupu? Bet nebija īsti tādas sajūtas, ka kaut ko gribētos. Taču, tā kā cilvēki visu laiku prasīja, mēs ar ģitāristu Reini apsēdāmies un domājām – varbūt tiešām ierakstām albumu? Mūsu ģitārists šo albumu pats arī ir ierakstījis savā mājas studijā. Tad mēs ar lielu izbrīnu konstatējām, ka šogad grupai paliek 15 gadu, un domājām – o, vēl viens iemesls! Mūsu lielākā vērtība jau ir dziesmas. Un cilvēki tās zina.

Tas nozīmē, ka Ventspilī klausītāji dzirdēs arī jūsu vecās dziesmas?

– Mēs jau ļoti labi jūtam, ka vislabāk ir aizgājis pirmais albums. Un vēl pa dažām dziesmām no pārējiem albumiem. Protams, būs arī vecās dziesmas!

Lasi vēl