Līdz ar sinoptiķu prognozēm par siltāku laiku šonedēļ Ventspilī tiek atklāta strūklaku sezona, pakāpeniski ieslēdzot visas septiņas pilsētas strūklakas.

Kā ik gadu, strūklakām pēc ziemas sezonas tika veikta profilaktiska apkope dzinēju mehānismiem, baseinu tīrīšana, strūklaku dekoratīvo elementu daļu attīrīšana no nogulsnēm un uzspodrināšana, visu uz ziemas sezonu noņemto tehnoloģisko iekārtu uzstādīšana, bojāto detaļu un mehānismu nomaiņa, to remontēšana un atjaunošana.

Pirmās ūdens šļakatas saules gaismā rotāsies Dzirnavu laukuma strūklakā, Jaunpilsētas laukuma strūklakā „Saules laiviņas” un strūklakā „Lāses” pie Ventspils augstskolas, bet pakāpeniski līdz nedēļas beigām pilsētas balsi ar ūdens čaloņu papildinās arī pārējās strūklakas - divas peldošās strūklakas Vidumupītē pie Lielā prospekta un Reņķa dārza dīķī, strūklaka „Kuģu vērotājs” Ostas ielas promenādē un strūklaka „Kāpu priede” Pārventas centrā.

Ja viss izdosies kā iecerēts, iespējams, jau šogad Ventspilī sveiksim astoto strūklaku - iespaidīgo un unikālo strūklaku „Valzivs” Lielajā laukumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: