Svētdien, 13. martā, Piejūras brīvdabas muzejā līksmoja jautrā Masļeņica. Tie ir seni un draiski slāvu tautas svētki, kas laika gaitā satuvinājušies ar pareizticīgo tradīciju. Mūsdienās tos uzskata par prieka un izēšanās svētkiem, Masļeņica ilgst nedēļu un noslēdzas ar Piedošanas svētdienu, kad jālūdz piedošana visiem, kam kādreiz nodarīts pāri, lai pēc tam varētu ar tīru sirdsapziņu sākt lielo Lieldienu gavēni.

No plkst. 12 līdz 15 uz skatuves pie dzirnavām notika dziesmas, riņķa un citas dejas, interaktīvas spēles un konkursi skatītājiem, tajā skaitā apdziedāšanās jeb Jautrā častuška, bija arī tradicionālā ieejas biļešu loterija.

Salmu biedēkli kopā ar ziemu sadedzināja plkst. 15. Muzeja teritorijā rosījās ķekatnieki, notika sporta spēles, vizināšanās ar zirdziņiem, darbojās nacionālās krievu, ukraiņu un baltkrievu sētas un pagalmi, tirgojās tirgotāji... Mazākie bērni varēja vērot animācijas filmas pie dzirnavām, bet lielākie – iepazīt peintbolam līdzīgo lāzertaga spēli. Svētkos piedalījās pašmāju pašdarbības kolektīvi, bet bija arī viesi – baltkrievu dziesmu ansamblis Kupaļinka no Lietuvas.

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    cits 14.03.2016, 20:45:09

    Pēc svinēšanas un bliņu ēšanas saskrēja mežā atviegloties...
    http://web.archive.org/web/20101129121139/http://ventasbalss.lv/forum/view/500

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: