Svētdien, 20. martā plkst. 12:00 Bērnu pilsētiņas koku zaros pulcēsies paši ziņkārīgākie Ventspils putni, lai no koku galotnēm sev un saviem spārnotajiem draugiem nolūkotu visskaistākos putnu būrīšus, ko ikgadējā Putnu būrīšu izgatavošanas talkā pašu rokām gatavos ventspilnieki, tostarp arī pilsētas domes vadība.

Bērnu pilsētiņā skatuves priekšā tiks uzstādīti galdi un sagādāti visi nepieciešamie materiāli – dažāda platuma dēļi, āmuri, naglas, mērlentes un dažādu putnu būrīšu izgatavošanas pamācības, kopā plānojot izgatavot vairākus desmitus putnu būrīšu mazajiem dziedātājputniņiem un, iespējams, kādu lielāku koka māju pūcēm.

Daži no putnu būrīšiem tiks piestiprināti pie kokiem turpat Bērnu pilsētiņā, bet pārējos vēlāk uzstādīs pilsētas parkos un mežos.

Pasākumā jo īpaši aicināti piedalīties mazie ventspilnieki, jo viņiem būs iespēja rotaļāties un izkustēties kopā ar pasākuma vadītājiem Rūķiem no Čučumuižas, kā arī teatrālā uzvedumā uzzināt, kādēļ katram putnam ir vajadzīga sava mājiņa.

Nav jāraizējas, ja iemaņas būrīšu izgatavošanā ir nelielas vai nav, jo pasākumā piedalīsies arī būrīšu izgatavošanas meistari, kuri pamācīs un palīdzēs ar gudru padomu.

Putnu būrīšus pilsētā pārsvarā apdzīvo tās putnu sugas, kas apkaro dažādus koku kaitēkļus, kas grauž koku lapas un bojā koku - strazdi, zīlītes, mušķērāji, zvirbuļi un bezdelīgas. Viņiem pilsētā trūkst dabisko ligzdošanas vietu - koku dobumu, tādēļ pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis būs vērtīgs devums dabai.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    reku 20.03.2016, 13:20:21

    strazdi, zīlītes, mušķērāji, zvirbuļi un bezdelīgas...
    Par zvirbuļiem skaidrs-tie cenšas ieņemt strazdu būrīšus.
    Bet-
    kā pareizi jātaisa būrītis bezdelīgām?

  • 0
    norge 20.03.2016, 16:29:08

    nu atkal parada ka raksta autors nava gajis skola un nava macijies dabas zinibas stundas ja nezina par to kur un ka ligzdo bezdeligas

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: