Futbola virslīgā aizvadīta otrā spēle un fiksēts jau otrais negaidītais iznākums. Kirila Kurbatova vadītā debitante "Riga" izbraukumā aizvadīja spožas 50 minūtes, izvirzījās vadībā un vēlāk nosargāja neizšķirtu pret bronzas medaļnieci "Ventspili" (1:1). 

Abu komandu sastāvos un izvietojumos lielu pārsteigumu nebija. Ventspilnieki pieturējās pie 4-4-2, un serbu labās malas aizsargs Nikola Boranijaševičs aizsardzības centrā aizstāja Antonu Jemeļinu, kurš vēl bija tikai rezervē. Attiecīgi Vadims Žuļevs spēlēja aizsardzības labajā malā, bet vakanto vidējās līnijas labo flangu aizņēma Eduards Tīdenbergs. Jāpiebilst, ka rezerves vārtsargs mājiniekiem bija nevis jaunieguvums Andrejs Pavlovs, kuram acīmredzot ir kādas veselības likstas, bet gan vārtsargu treneris Sergejs Diguļovs.

Rīdzinieki saglabāja sastāvu, kāds regulāri bija redzams Ziemas kausā, tomēr dažas izmaiņas un jaunas sejas bija. Ja ukraiņu vārtsargu Ihoru Litovku un krievu centra aizsargu Ivanu Kņazevu varēja manīt jau pārbaudes spēlē pret "Stumbras" (2:2), balsta pussarga pozīciju blakus Oļegam Laizānam aizpildīja Džons Kamara, kurš rudenī divreiz tika Sjeraleones izlases pieteikumā atlases cikla mačos. Aizsardzības centrā kopā ar Kņazevu spēlēja nevis Dmitrijs Halvitovs vai Dmitrijs Daņilovs, bet gan Vitālijs Barinovs. Uzbrūkošā pussarga pozīcijā Jevgeņijam Šerenkovam tika dota priekšroka pār Sergeju Vorobjovu.

Spēli aktīvā sāka rīdzinieki, taču tad uz neilgu laiku iniciatīvu pārņēma "Ventspils", kas izveidoja divas labas izdevības. Vispirms septītajā minūtē Ritvara Rugina sitiens tika bloķēts, bet 13. minūtē izcila iespēja bija Jurijam Žigajevam, kurš pēc Ģirta Karlsona piespēles sita uzreiz no gaisa – glāba Litovka. Pēc piecām minūtēm ar līdzīgu epizodi atbildēja Saito, kurš pēc Iļjas Šadčina piespēles uzreiz no gaisa sita gar pašu vārtu stabu.

Vēl pēc trim minūtēm Žigajevs elegantā šķērītē netrāpīja vārtu rāmī, bet puslaika atlikušajā daļā laukumā saimniekoja viesi. Vienā no uzbrukumiem Saito 35. minūtē pat dabūja atlēkušo bumbu mērķī, taču vārti netika ieskaitīti – pirms piespēles izdarīšanas bumba tomēr jau bija šķērsojusi gala līniju. Otrā puslaika pašā sākumā "Riga" gan atklāja rezultātu – pēc Roberta Savaļnieka precīzi sita Saito (1:0). 57. minūtē mājinieki teju identiski panāca izlīdzinājumu – Alans Siņeļņikovs centrēja, un Tīdenbergs ar galvu trāpīja tālajā stūrī (1:1). "Ventspils" turpināja vairāk uzbrukt un 71. minūtē tikai brīnumainā kārtā neizvirzījās vadībā. Ģirts Karlsons pēc stūra sitiena trāpīja pa pārliktni, bet Ndue Mujeci atlēkušo bumbu no dažu metru attāluma ar galvu sita virsū Litovkam. 84. minūtē albānis izšķērdēja vēl vienu fantastisku izdevību - Mujeci no soda laukuma vidus trieca bumbu debesīs.

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Guntars Shenfelds 12.03.2016, 20:49:22

    Nu nebij nekāds pārsteigums.Riga FC rādīja ļoti solidu futbolu un domājams,ka šosezon vismaz piecas komandas cīnīsies par medaļām.Vadības uzdevumu būs ļoti grūti izpildīt,it sevišķi,ja nebūs labs sastāva papildinājums vasarā. Bet pati pirmā spēle un visa atmosfera ap to bija lieliska.

  • 0
    karlito 12.03.2016, 20:58:57

    Nu nebūs šogad virslīgā komandas,kuras varēs viegli apspēlēt,jo interesantāks čempionāts!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: