Sestdien, 12. decembrī plkst. 12.00 Amatu māja aicina uz izstāžu TLM studijas ”Drellītis” Rakstotie lakati un Marinas Oščenko ( Ukraina) Akmens gleznas atklāšanu.

Izstādes atklāšana solās būt arī dziedoša, jo Drellīša audējas ir noaudušas Ugāles folkloras kopai Urdava rakstotus lakatus, kuru “pirmatskaņojums” notiks tieši sestdien, izstādes atklāšanā.

 

TLM studija “Drellītis” darbojas jau vairāk kā 40 gadus, bet Amatu mājā stelles klaudz no 2007.gada. Ik dienu Drellīša meistares var vērot Amatu mājā, kā viņu rokās top villaines, tautiskie brunči, jostas, segas un daudz citu skaistu, siltu lietu. Izstādē būs skatāmi gan rakstotie lakati, gan villaines.

 

Līdzsvaram, - līdzās siltiem vilnas lakatiem varēs iepazīt ukrainietes Marinas Oščenko apgleznotos akmeņus. 2014. gada decembrī Marina ar savu ģimeni, bēgot no karadarbības Doņeckā , atbrauca pie saviem radiniekiem uz Ventspili. Marinu iedvesmoja mūsu pludmales akmeņi, tādēļ radās ideja tos apgleznot un izveidot nelielu izstādi. Marina ir vizuālās mākslas pedagoģe un vienmēr ir gatava izmēģināt ko jaunu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: