Patlaban nav saprotama AS "Ventbunkers" motivācija investēt nacionālajā aviokompānijā "airBaltic", šodien žurnālistiem sacīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Viņš informēja, ka vakar vēlu vakarā saņemtais "Ventbunkera" priekšlikums ir nodots SM darbiniekiem un "airBaltic" valdei un padomei, kurai minētais priekšlikums tika sākotnēji adresēts.

"Patlaban nepieciešams izvērtēt piedāvājuma apjomu un kādi ir finansiālās palīdzības sniegšanas nosacījumi. Kad tas tiks noskaidrots, vērtēsim, vai šis piedāvājums atbilsts valsts interesēm," teica Ozoliņš, piebilstot, ka nav noteikti konkrēti termiņi "Ventbunkera" piedāvājuma izskatīšanai.

Pēc SM valsts sekretāra teiktā, investīciju mērķim ir jābūt tādam, kas ļautu "airBaltic" attīstīties. Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka valsts mērķis nav sadrumstalot aviokompānijas akcionāru struktūru.

""Ventbunkera" plāni nav saprotami, jo patlaban tas ir divu rindkopu dokuments, kas izrāda vēlmi sākt sarunas," norādīja Ozoliņš. Viņš arī atzina, ka SM ir saņēmusi vairākus piedāvājumus, paužot vēlmi vai nu sniegt "airBaltic" finanšu pakalpojumus, vai arī investēt kompānijā, taču, tiklīdz jāsāk sarunas, interese zūd.

Ozoliņš atgādināja, ka valdības mērķis ir atrast "airBaltic" stratēģisko investoru, bet gadījumā, ja "Ventbunkera" piedāvājums ļaus stiprināt "airBaltic" konkurētspēju un izaugsmi, tas tiks izvērtēts. SM valsts sekretārs arī piebilda, ka "Ventbunkera" piedāvājums nekādā veidā neietekmēs līdz šim panākto vienošanos ar Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu par ieguldījumu aviokompānijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: