Pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī, teātra namā “Jūras vārti” notika pirmais starptautiskais taustiņmūzikai veltītais festivāls “Takts”.

Trīs dienu garumā teātra nama telpās izskanēja seši atšķirīgi koncerti. Gan uz Jaunās, gan lielās zāles skatuvēm kāpa starptautiski atzīti, dažādiem taustiņinstrumentiem radītas vai adaptētas mūzikas autori un interpreti.

 

Pirmajā dienā uzstājāstalantīgie Latvijas mūziķi Edgars Raginskis (klavieres), Arvīds Kazlausks (saksofons) un DJ Krii (elektronika), kas apvienojušies laikmetīgās mūzikas projektā URBAN TRIO, kā arī duets no Vācijas GRANDBROTHERS, ko pārstāv džeza pianists Erols Sarps (Erol Sarp) un sintezatoru konstruktors Lūkass Fogels (Lukas Vogel).

 

Kā otrās festivāla dienas īpašais notikums jāmin “Grammy” balvas ieguvēja, amerikāņu pianista un komponista KORIJA SMITA (Cory Smythe) uzstāšanās kopā ar SINFONIETTA RĪGA STĪGU KVARTETU. Patiesas skatītāju ovācijas izpelnījās projekts RADIOLAND, piedāvājotklausītājiem satriecošu audiovizuālu“Kraftwerk” albuma “Radio-Activity” ieraksta interpretāciju. Savukārt, Folkers Bertelmans (Volker Bertelmann) pazīstams ar skatuves vārdu HAUSCHKA, kuru ne viens vien mūzikas mīļotājs, profesionālis un domubiedrs uzskata par vienu no ievērojamākajiem šīs tūkstošgades sagatavoto klavieru meistariem, pārsteidza Ventspils klausītājus ar pavisam neikdienišķu un neraksturīgu flīģeļa skanējumu.

 

Festivāla noslēdzošajā koncertā muzicēja viens no Latvijas izaicinošākajiem savas paaudzes teātra režisoriem - Vladislavs Nastavševs.

 

Apskati FOTO šeit un šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: