Deju ansambļa „Liedags” un dāmu deju grupas „Brīzīte” dalībnieki, kolektīvu vadītāja Inga Liepiņa svētdien aicināja uz koncertu "Jūras vārtos".

Apskati fotogrāfijas!

Šīs sezonas pirmajā koncertā liedadzēni iepazīstināja ar pavisam jaunām, tikko iestudētām dejām, apgūstot deju koncerta „Ventiņu tūre II”, kurš notiks 2011.gada jūnijā, repertuāru, kā arī pārliecināties par vecā, labā „zelta fonda” pamatīgumu. Arī dāmu deju grupa „Brīzīte” piedāvāja jaunas modes dejas -  Igauņu polku, Saules valsi un izdejos arī brazīliešu ritmus.

Ventspils pilsētas domes kultūras centra deju ansambli „Liedags” 1991.gada septembrī dibināja mākslinieciskā vadītāja Inga Liepiņa. Mīlestība uz deju kopā saaicinājusi apmēram 170 dejotājus no 3 līdz 50 gadu vecumam, kuri apvienojušies 6 vecuma grupās: sagatavošanas grupa ( no 4 līdz 6 gadiem), jaunākā grupa (no 1. līdz 3. klasei),  vidējā grupa (no 4. līdz 6. kl.),  vecākā grupa (no 7. līdz 9. kl.),  jauniešu grupa (no 16 gadiem) un vidējā paaudze (no 25 gadiem).

Savukārt „Brīzīte” dejo īpašu deju formu – senioru dejas, kuras tiek piemērotas vecāku cilvēku spējām. Senioru deju amplitūda ir ļoti plaša - visdažādākās pasaules tautu dejas, kas ļauj atraisīties, sajust savu ķermeni un reizē izbaudīt mūziku un kopā būšanas prieku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: