BK Ventspils jubilejas 25. Latvijas Basketbola Līgas sezonu iesākusi ar uzvaru pār Barons/Ldz, bet komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks atgriešanos komandā atzīmējis ar jubilejas uzvaru esot komandas galvenā trenera amatā.

Jaunās sezonas pirmo spēli ventspilnieki iesāka ar Mičelu, Janičenoku, Gražuli, Buterleviču un Aņisimovu. Vēl spēlei bija pieteikti Lomažs, Gromovs, Šeļakovs, Ate, Gulbis un Peiners. Starp četriem komandas rīcībā esošajiem leģionāriem liekais izrādījās Viginss. Malā palikšana saistīta ar līdz galam pārbaudes spēlēs nesadzijušo savainojumu. Arī Butjankovs nebija iekļauts spēles pieteikumā. Viņam spēlēšanu liedza savainotā potīte...

Spēli veiksmīgāk iesāka viesi pirmajā minūtē panākot 0:5. Pirmajā ceturtdaļā ventspilniekiem tā arī neizdevās iegūt vadību. Tikai vienu reizi pēc Aņisimova realizētajiem soda metieniem bija neizšķirts (12:12), bet ceturtdaļai beidzoties 17:20. Pirmā vadība tika iegūta otrās ceturtdaļas trešās minūtes izskaņā, kad Gulbis panāca 23:22, taču tūlīt pat tā tika pazaudēta (23:24). Vēl pēc minūtes BK Ventspils jau ir sasniegusi piezīmju normu un viesu divi realizētie soda metieni dod 23:26 (Hips). Arī šis nelielais visu pārsvars tika likvidēts un divas reizes un abos gadījumos ar tālmetieniem. Vispirms Mičels panāk 28:28, tad Janičenoks 31:31. Vēl vienu reizi spēlē tika fiksēts līdzsvars (33:33), taču mača turpinājumā vadībā atradās tikai viena komanda - BK Ventspils. Tuvāk puslaika beigām tiek iegūts jau vērā ņemams pārsvars. Gražuļa divi punkti panāk +9 (42:33), bet līdz pārtraukumam viesi tomēr paspēj trīs punktus atgūt (42:36).

Otrā puslaika sākums izdodas ļoti pārliecinošs - Šeļakovs, Janičenoks un Mičels gūst septiņus punktus pēc kārtas un pamati pirmajai uzvarai jaunajā sezonā ir ielikti pamatīgi (49:36). Kad līdz trešās ceturtdaļas beigām bija atlikušas trīs minūtes, pirmo reizi pārsvars sasniedza +16 (Mičels, 56:40), mirkli vēlāk to pašu panāca Janičenoks (58:42), bet vēl pēc minūtes arī +17 (Šeļakovs, 62:45). Ilgi nebija jāgaida arī līdz +20, ko ar diviem soda metieniem ceturtdaļas pēdējā minūtē panāca Gulbis (65:45), bet ejot pēdējā pārtraukumā arī +21 (67:46). Pēdējā ceturtdaļā atlika vien fiksēt beigu rezultātu un tablo vēstīja 85:65 BK Ventspils uzvaru.

Kārlis Muižnieks, BK Ventspils galvenais treneris:
- Pirmā spēle kā jau pirmā spēle. Bija sava nervozitāte, uztraukums, kas arī bija redzams laukumā. It īpaši pirmajā ceturtdaļā, kad neizpildījām dotos uzdevumus, it īpaši aizsardzībā. Pārāk lielu vaļību ļāvām Rolandam, kurš, pirmajā ceturtdaļā guva, šķiet, 10 vai 12 punktus. Otrajā ceturtdaļā aizsardzība jau bija sakārtota un arī rezultāts kļuva pavisam cits. Bija laba aizsardzība un līdz ar to pavērās arī labas iespējas pašiem gūt punktus. Trešajā ceturtdaļā jau jutāmies brīvāk un bijām ieguvuši pārliecību par saviem spēkiem. Pārliecinošā uzvara nebūt nenozīmē, ka viss ir vislabākajā kārtībā. Līdz vēlamajam līmenim vēl tāls ceļš ejams, ne visi spēlētāji ir vajadzīgajā kondīcijā. Darba vēl ļoti daudz. Iespējams, ka jau nākamajā spēlē varētu spēlēt Butjankovs, bet uz Viginsa parādīšanos laukumā būs jāpagaida mazliet ilgāk.

bkventspils.lv

Apskati FOTO no spēles!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: