Amatu māja sestdien, 26. septembrī no plkst. 11.30 ciklā Praktiskais ventspilnieks, kuru atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds aicina uz tikšanos ar meistari Agritu Krieviņu, lai apgūtu jostas darināšanas iemaņas.

Šobrīd  kā modes aksesuārs ir pītās ādas rokassprādzes , ko iecienījušas gan sievietes, gan vīrieši. Tādēļ sestdien meistare demonstrēs kā no dažādiem materiāliem var sapīt rokassprādzi un jostu, lai vēlāk apgūtās prasmes varētu izmantot aksesuāru darināšanā. Agrita Krieviņa ir pazīstama un pieredzējusi ādas apstrādes meistare un pētniece, kas studējusi senos amatniecības paņēmienus, lai radītu autentiskus apavus. Ar viduslaiku ādas apavu Latvijā atdarināšanu un pētniecību meistare nodarbojas jau no 1997.gada. Agrita ir piedalījusies profesionālās izstādēs ne tikai Latvijā, bet arī Izraēlā, Maskavā u.c.

 

Ieeja- pieaugušajiem – 0,90 EUR vai 0,60 EUR + 30 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 0,40 EUR vai 0,20 EUR + 20 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1-5 bērni skolēnu vecumā) – 1,80 EUR vai 1,10 EUR + 70 venti

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: