1. augustā Ventspils Pilsētas svētku ietvaros Ostas ielas promenādē notiks Pasaules garšas un mūzikas festivāls „Garšvielas”, kurā ikviens aicināts izgaršot pasauli visā tās dažādībā.

Šī gada „Garšvielu” muzikālā programma paredzēta uz divām skatuvēm Piedalīsies mūziķi no Gvinejas, Argentīnas, Nigērijas un Latvijas.

Mazos apmeklētājus gaidīs Roberta Gobziņa izglītojoši izklaidējošā diskotēka „Pasaules Bērni” – bērnu dziesmas no visas pasaules visdažādākajos ritmos un valodās.

Īpašā norišu vietā profesionālu mākslinieku veidotas radošās darbnīcas, būs apskatāmi Tehno Annas Pagrabu jaunākie eksponāti, Latvenergo eksperimentu darbnīca FIZMIX, Pūres šokolādes konfekšu darināšana un daudz citu aizraujošu nodarbju maziem un ne tik maziem svētku viesiem.

Dažādu laiku un zemju tradicionālie ēdieni, tirdzniecība un degustācija, padomi pavārmākslā un amata noslēpumi. Garšas ceļojums septiņu gadsimtu garumā – no viduslaiku mielasta līdz mūsdienu Latvijas garšai meistarklasē piedāvās RIMI gardēžu šefpavārs Normunds Baranovskis. Kā arī visiem veselīga dzīvesveida piekritējiem - Latvijā nopērkamo ekoproduktu prezentācijas, bioloģiskās pārtikas degustācijas un uztura speciālista konsultācijas.

Jau no 2010. gada Ventspils pilsētā tiek organizēts mūzikas festivāls „Garšvielas”, kas pamatā bāzēts uz World Music jeb Pasaules mūzikas žanru un ne tikai. Līdz šim tajā viesojušies mūziķi no Jamaikas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Ungārijas, Francijas, Gruzijas, Madagaskaras, Mali, Burkinafaso un Latvijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: