Šovasar, no 10.augusta līdz 15.augustam, Ventspilī norisināsies 10. Mūsdienu ritma mūzikas festivāls un meistarklases "Ventspils Groove 2015".

Festivālā un meistarklasēs aicināti piedalīties dažādu paaudžu dalībnieki ar atšķirīgu iepriekšējās sagatavotības līmeni. Ventspils Mūzikas vidusskola kopā ar Ventspils Kultūras centru ritma mūzikas festivālu organizē kā piecu dienu meistarklases un koncertu sēriju Ventspilī.

Festivāla atklāšana paredzēta 13.augustā plkst.19 Pārventas bibliotēkā, kur uzstāsies jaunais mūziķis un mūzikas tehnoloģiju speciālists Atis Andersons ar grupu un meistarklašu dalībnieki - Latvijas mūzikas vidusskolu ritma mūzikas nodaļu audzēkņi. Andersona grupā muzicē Kārlis Vanags (tenora saksofons), Reinis Ozoliņš (kontrabass) un Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti). Grupas repertuārs balstīts tradīcijā, bet papildināts ar moderniem elementiem, kas galvenokārt izpaužas aranžijās. Pēc koncerta paredzēta džema sesija Ventspils Kultūras centrā.

14.augustā plkst.19 Ventspils Rātslaukumā uzstāsies grupa "El3CTRICTRIO" no Francijas un vokālists Daniels Čačia no Horvātijas ar grupu. Pēc koncerta notiks džema sesija Ventspils Kultūras centrā.

15.augustā plkst.15 Ventspils Rātslaukumā notiks koncerts, kurā uzstāsies meistarklašu dalībnieki - lielākoties Latvijas mūzikas vidusskolu ritma mūzikas nodaļu studenti un Ventspils un Liepājas mūzikas vidusskolu bigbendu dalībnieki.

15.augustā plkst.19 Rātslaukumā notiks festivāla Galā koncerts. Tajā uzstāsies apvienotais bigbends un pieaicinātie profesionāļi no Latvijas Radio bigbenda, kā arī meistarklašu pasniedzēji un solisti - Koukie (īstajā vārdā Annija Zahovska), Inga Bērziņa, Annija Putniņa, saksofonists Toms Rudzinskis un ārzemju viesi. Pēc koncerta notiks džema sesija Ventspils Kultūras centrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: