Sestdien, 6. jūnijā, plkst. 12 Ventspils pludmalē jau septiņpadsmito reizi svinīgi tiks pacelts Zilais karogs, kā arī tiks pasniegtas pilsētas domes atzinības vides jomā.

Pasākumu atklās ģitāras spēles virtuozs, komponists Rihards Lībietis ar grupu, kuras sastāvā muzicē Erna Daugaviete (čells), Jāzeps Podnieks (flauta), Matīss Repsis (perkusijas, taustiņi).

 

Meditatīva, jūras noslēpumainā un mainīgā rakstura mūzika mīsies ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas horeogrāfijas katedras studentu deju grupas „Dance Fusion” priekšnesumiem, no kuriem viens būs jauniestudējums, tā laikā tiks īpaši izcelts un atklāts Zilais karogs 2015.

 

Ventspils pilsētas dome šogad ir nodibinājusi Ventspils pilsētas domes gada atzinību vides jomā. Nominācijai „Videi draudzīgākais uzņēmums” pieteicās vairāki uzņēmumi, kuri tiks sumināti Zilā karoga pacelšanas svētkos.

 

Pēc Zilā karoga svinīgās pacelšanas Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu mūzikas pavadībā svētkus turpinās grupa „Astro’n’out”, bet ikvienam apmeklētājam būs iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās – kampaņas „Mana jūra” darbnīcā apdrukāt T kreklus.

Zilā karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir ūdens kvalitātes, vides informācija un izglītība, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī pludmales drošība un serviss. Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kura ieguva šādu statusu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: