Brīnumi nenotiek. Kā jau iepriekš prognozēts, pirmais no cīņas par prezidenta amatu izstājies Reģionu apvienības līderis un prezidenta amata kandidāts Mārtiņš Bondars.

Par Bondaru nobalsoja tikai septiņi deputāti, bet pret bija 89 deputāti. Līdz ar to var pieņemt, ka par Bondaru, kā bija solīts, nobalsojusi visa Latvijas reģionu apvienības frakcija.

Kā paziņoja balsu skaitītāji, otrajā balsojumā par aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) tika nodotas 34 balsis, bet pret - 62. Viņam sekoja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits ar 25 balsīm "par" un 71 "pret" un deputāts Sergejs Dolgopolovs (S) ar 24 balsīm "par" un 72 balsīm "pret". Šie kandidāti cīņu par prezidenta krēslu turpinās nākamajos balsojumos.

Pret visiem kandidātiem nobalsojuši seši Saeimas deputāti, savukārt trīs balsošanas biļeteni tika atzīti par nederīgiem.

Diviem vadošajiem kandidātiem, īpaši Levitam, joprojām ir mazāks balsu skaits nekā bija solīts pirms vēlēšanām - Levitam bija solīts vismaz 27 Saeimas deputātu atbalsts. Otrajā balsojumā par Dolgopolovu acīmredzot nobalsojusi visa "Saskaņas" frakcija. Pret visiem kandidātiem bija solījuši balsot seši Ingunas Sudrabas partijas deputāti.

Šobrīd notiek nākamā balsošanas kārta.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: