Latvijas futbola čempione "Ventspils" jau trešo reizi šosezon pieveica Jūrmalas "Spartaku", kas šodien aizvadīja savu pirmo spēli uz dabīgā seguma sezonā un piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 0:2. Pa vārtiem kurzemnieku labā guva Ģirts Karlsons un Daniils Turkovs, bet "Ventspils" vārtsargam Vitālijam Meļņičenko tā bija jau astotā sausā spēle, ieskaitot cīņas arī Latvijas kausā.

Ventspilniekiem salīdzinājumā ar pēdējo spēli pamatsastāvā bija divas izmaiņas. Šeiks Diaņs un Anastasijs Mordatenko palika rezervē, bet viņus aizvietoja Daniils Turkovs un Vitālijs Rečickis. Tikmēr jūrmalniekiem bija pat piecas izmaiņas – Dmitrijs Grigorjevs, Elvis Stuglis un Serhijs Siļuks palika malā, bet pat pieteikumā nebija Dmitro Nazarenko (trauma) un Maksima Maksimenko (diskvalifikācija).

Pirmoreiz šosezon Virslīgā spēlēja vārtsargs Pāvels Davidovs un kreisās malas aizsargs Raivis Vītolnieks. Līdz ar vērienīgajām izmaiņām "Spartaka" sākumsastāvā bija ārkārtīgi daudz – septiņi! - bijušo "Ventspils", "Ventspils-2" vai 'Tranzīta" spēlētāju.

Spēli krietni aktīvāk sāka "Ventspils", kas vairākkārt viesu soda laukumā radīja apjukumu. Jūrmalas "Spartaks" šīs epizodes pārdzīvoja un pamazām izlīdzināja cīņas gaitu, tomēr kurzemniekiem izdevās parādīt savu pārākumu un jau pirmajā puslaikā praktiski izšķirt mača likteni. Pirmie vārti tika gūti 26. minūtē, kad viesu aizsargi bloķēja Ritvara Rugina sitienu, taču bumba palika pie viņa, Rugins tālāk to nogādāja Ģirtam Karlsonam, un liepājnieks no tuvas distances pārspēja Davidovu (1:0). Pēc 12 minūtēm savus pirmos vārtus sezonā guva Turkovs, kurš pēc standartsituācijas precīzi sita ar galvu (2:0).

Otrajā puslaikā "Spartaks" nepadevās un mēģināja lauzt spēles gaitu. Labākā vārtu gūšanas iespēja jūrmalniekiem bija 58. minūtē, kad Vitālijs Meļņičenko vispirms tika galā ar Ērika Tufora tālsitienu, bet epizodes turpinājumā Ēriks Punculs pēc centrējuma no vārtu priekšas ar galvu sita pāri mērķim. Tikmēr labas iespējas palielināt pārsvaru bija "Ventpilij". Spilgtākā no tām bija 64. minūtē, kad Ritvars Rugins teicami soda laukumā atrada Simonu Pauļu, bet komandu glāba Davidovs.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: