13. februārī plkst. 20:00 ar mūziķa Dream Koala /Berlīne/ un pašmāju apvienības “Kasetes” koncertu tiks atvērta Ventspils teātra nama “Jūras vārti” Jaunā zāle, kas turpmāk būs vieta dažādām kultūras norisēm ārpus ierastā – vietējo un ārvalstu mūziķu koncertiem, teātra un dejas izrādēm, kino un citiem pasākumiem.

13. februārī durvis vērs Jaunā zāle. Kas sagaidāms pirmajā pasākumā?

– Pirmo reizi Latvijā viesosies ārzemju mūziķis Dream Koala. Kā arī uzstāsies grupa Kasetes. Tas būs koncerts pamatā jaunākai auditorijai. Pēc tā sekos nakts daļa, dejas ar DJ. Šomēnes tas būs vienīgais pasākums šajā zālē, bet jau tagad norit darbs pie turpmākiem plāniem un pasākumu producēšanas.

Kas tiks realizēts Jaunajā zālē?

– Arī turpmākais saturs būs netradicionāls. Latvijā līdzīgas zāles nav. Teātros vai koncertzālēs ir Lielā un Mazā zāle, līdzīgs formāts būs šeit, tomēr Jaunās zāles funkcijas būs plašākas, daudzfunkcionālākas. Zāle kļūs par norises vietu dažādu žanru koncertiem, kas iepriekš notikuši uz Jūras vārtu skatuves, mazo formu teātra un laikmetīgās dejas izrādēm, kino un cita satura kultūras un izklaides pasākumiem. Būtībā Jaunā zāle padarīs teātra nama repertuāru vēl daudzveidīgāku. Lielai daļai mākslinieku Ventspils koncerts būs vienīgais Latvijā.

Ventspilniekiem Jaunā zāle saistās ar naktsklubu. Un izveidojies priekšstats, ka nedēļas nogalē šajās telpās norisināsies naktsdzīve.

– Lai arī Jaunā zāle atrodas kādreizējā Diva Lounge telpās, tā nav plānota kā tradicionāls klubs vai izklaides vieta. Vismaz sākumā noteikti ne. Nākotnē plānoti koncerti ar sēdvietām. Pasākumi būs līdzīgi kā Lielajā zālē. Koncerts beidzas ap plkst. 22, un nekāda nakts daļa tam neseko. Tas ir mēģinājums iet citu ceļu, kad nakts pasākumi ir vairāk kā koncerti, kuros uzstājas, piemēram, mazāk zināmi elektroniskās mūzikas mākslinieki no citām valstīm. Vārds tiks dots arī vietējiem māksliniekiem, piemēram, Ventspils Big Band mūziķiem. Ir doma Kino vārtu seansus pārcelt uz Jauno zāli. Skaidrs, ka Lielā zāle telpas ziņā filmu demonstrēšanai darbdienas vakarā ir krietni par lielu. Tā būtu vieta, kur vērot jauno latviešu kino, sadarbojoties ar 2Annas vai citiem īsfilmu festivāliem. Šajā gadījumā mērķis ir parādīt Ventspils publikai neierastākas kino izpausmes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: