28. janvārī plkst. 13.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā ciklā “Rakstītājs-Lasītājs” būs tikšanās ar dzejnieku, literatūrpētnieku, atdzejotāju Māri Salēju.

Māris Salējs (īstajā vārdā Marians Rižijs) beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijas tekstilmākslas nodaļu, LU Sociālo zinātņu fakultātes Bibliotēkzinātnes un informācijas maģistrantūru un Humanitāro zinātņu fakultātes literatūrzinātnes doktorantūru.

Dzejas krājumu – “Māmiņ, es redzēju dziesmu” (1999), “Mana politika” (2001), “Nedaudz vairāk“ (2013) autors, sarakstījis monogrāfiju „Uldis Bērziņš. Dzīve un laiktelpas poētika” (2011, Literatūras gada balva, speciālbalvu kategorija). Annas Dagdas balvas laureāts. Latvijas Literatūras gada balvai 2013 kā labākais dzejas krājums bija nominēta viņa grāmata “Nedaudz vairāk”, kura 2014. gadā  tika izdota arī Braila rakstā. Atdzejo no poļu valodas – K.I. Galčinska, J. Tuvima, J. Čehoviča un citu poļu modernistu un postmodernistu dzeju, kā arī mūsdienu ukraiņu, maķedoniešu un Latvijas jauno krievu autoru dzeju. Iztulkojis poļu dzejnieka, Nobela prēmijas laureāta Česlava Miloša autobiogrāfisko eseju grāmatu „Dzimtā Eiropa” (2011).

Dzejnieks Arvis Viguls : “Māris Salējs ir dzejnieks liriķis – dzejnieks, kurš runā pusbalsī, taču runā tikai tad, kad nav iespējams klusēt. “Nedaudz vairāk” ir kā satikšanās ar sen neredzētu draugu, kurš par spīti ilgajai prombūtnei joprojām ir tuvs.”

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: