Tradicionālā Zemes stunda visā pasaulē, arī Latvijā, šogad notiks 28. martā, informē Pasaules dabas fonds.

Zemes stunda Latvijā norisināsies no plkst. 20.30 līdz 21.30.

Pasaulē Zemes stundu šogad atzīmēs jau devīto gadu. Šo gadu laikā Zemes stunda no simboliskas gaismas izslēgšanas akcijas Sidnejā ir kļuvusi par pasaules vērienīgāko kampaņu, kas apvieno simtiem miljonu cilvēku vairāk nekā 7000 pasaules pilsētās un 163 valstīs.

Lai gan līdz Zemes stundai ir vairāk nekā divi mēneši, šonedēļ ar jauna video izdošanu sākas tās gaidīšana. Divas minūtes garajā videomateriālā tiek parādīts, kā Zemes stunda apvieno visu pasauli vienam mērķim - ilgtspējīgai nākotnei.

Pasaules Dabas fonds atgādina, ka Zemes stunda nav elektroenerģijas taupīšana tikai vienu stundu, bet gan uzmanības pievēršana klimata pārmaiņām, un ikviens ir atbildīgs par to. Šī akcija mudina iedzīvotājus katru dienu rīkoties atbildīgāk pret vidi, saudzēt resursus un rūpēties par vides ilgtspēju.

Zemes stundas laikā akcijas organizatori aicina iespēju robežās pašvaldības un uzņēmumus izslēgt fasādes apgaismojumus labi pamanāmām un pazīstamām ēkām vai objektiem, vienlaikus gan neradot riskus iedzīvotāju drošībai.

Iedzīvotāji ir aicināti organizēt Zemes stundai un dabas aizsardzībai veltītus pasākumus savās mājās, darba vietās, uzņēmumos un organizācijās. Ikviens arī aicināts piedalīties Zemes stundai veltītos pasākumos visā Latvijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: